Zijn piercings professioneel? | Lichaamsmodificatie &de werkplek

Piercings en tatoeages hebben ongetwijfeld hun weg gevonden naar de mainstream. Maar kunnen ze je carrière beïnvloeden?

Veel van onze klanten zijn klaar om over te stappen van school naar werk, of van baan naar carrière. In een competitieve arbeidsmarkt willen mensen er zeker van zijn dat piercings hun kansen op werk of vooruitgang niet schaden.

Dit artikel kijkt naar lichaamsaanpassingen op de werkplek in een poging om te antwoorden: “zijn piercings professioneel?”

Veranderende percepties van piercings op de werkplek

Over het algemeen is er een verschuiving in hoe piercings in de samenleving worden waargenomen. Hun vestiging als onderdeel van de reguliere cultuur, vooral onder jongeren, verandert de manier waarop mensen ze ontvangen. Deze verschuiving in perceptie strekt zich voor het grootste deel uit tot de werkplek.

Maar het is de moeite waard om in gedachten te houden dat deze verschuiving nog steeds aan de gang is. Discriminatie van lichaamsmodificatie blijft een probleem. Bepaalde industrieën, carrières en werkgevers zijn hier gevoeliger voor dan andere.

Creatieve, lifestyle- en jeugdgerichte bedrijven zijn bijvoorbeeld lichaam modificatie-vriendelijk. Piercings en tatoeages kunnen zelfs een pluspunt zijn voor potentiële werknemers op deze gebieden. Verkoopposities en velden zoals bankieren leunen echter nog steeds vaak weg van meer “extreme” piercings.

Ongeacht de functie of branche waarin u zich bevindt, er is geen garantie hoe een werkgever zal reageren.

Helaas zijn er sommige mensen die nog steeds mensen met piercings beoordelen, ongeacht hoe de samenleving ze waarneemt. Aan de andere kant hebben anderen een voorkeur voor mensen met piercings. Je weet het vaak pas als je ze ontmoet.

Als het gaat om individuele werkgevers, kun je niet echt voorspellen hoe ze zullen reageren op je piercings. Als zodanig raden we aan om trouw te zijn aan jezelf. Als piercings net zo belangrijk zijn voor je zelfexpressie als voor de onze, dan is het de moeite waard om te krijgen. Als je je echt zorgen maakt over hoe ze zullen worden ontvangen, wil je misschien kiezen voor enkele van de meest voorkomende piercings op de werkplek.

Veel voorkomende piercings op de werkplek

Als u op zoek bent naar een piercing, maar zich zorgen maakt over de ontvangst ervan op het werk, is het veiligste spel om te gaan met de meest voorkomende piercings op de werkplek. Oorpiercings zijn bijvoorbeeld acceptabel op de meeste werkplekken.

Kwabpiercings komen zo vaak voor dat weinig werkgevers er problemen mee hebben. Zelfs sommige van de meer exotische oorpiercings zoals helix-, schelp- en traguspiercings zijn zelden een probleem. Een meer voorkomende zorg bij oorpiercings op de werkplek zijn de sieraden.

Sommige piercing sieraden, zoals hoepeloorbellen, vleestunnels en pluggen, hebben meer kans om het slachtoffer te worden van onderzoek dan andere. Een eenvoudige ring of stud is meestal acceptabel. Het is ook de moeite waard om gezond verstand te gebruiken. Veel werkplekken zijn eerder geneigd om sieraden te beoordelen met ontwerpen die ze als agressief ervaren (bijv. schedels, dolken) of die drugsgerelateerd zijn (bijv. pillen, cannabisbladeren).

Zodra een piercing geneest, kun je sieraden die je op het werk draagt altijd ruilen voor andere edgier of koelere sieraden als je weg bent. Als je de kans krijgt om te zien welke soorten piercings en sieraden er op een werkplek zijn voor een interview, kan dit je de kans geven om te zien wat daar de norm is.

Piercings verbergen op het werk

Een andere goede oplossing als je niet zeker bent van de perceptie van piercings op de werkplek, is om ze te verbergen. Elke piercing die gemakkelijk kan worden verborgen door kleding, zoals navelpiercings en tepelpiercings, zal waarschijnlijk geen probleem vormen.

Anderen, zoals wenkbrauw- en lippiercings, zijn vrijwel onmogelijk te verbergen zonder je gezicht helemaal te bedekken. Maar met enkele eenvoudige aanpassingen kunnen de meeste andere piercings voldoende worden verborgen op het werk.

Het dragen van je haar is bijvoorbeeld een gemakkelijke manier om je oorbellen te bedekken. Een gebogen septum barbell kan in de neus worden opgeklapt, immers, hoe vaak kijken mensen daar omhoog? Tong- en frenulumpiercings nemen een beetje commando over hoe wijd je je mond opent.

Piercings verwijderen tijdens het werk

Voor piercings die je niet kunt verstoppen, is er altijd de mogelijkheid om ze gewoon te verwijderen. Natuurlijk zijn er hier een paar kanttekeningen. De eerste is dat de piercing volledig genezen moet zijn voordat de sieraden worden verwijderd.

Als de piercing eerst niet volledig geneest, is er een groot risico dat het gat sluit en kans op infectie. In plaats daarvan is de beste optie meestal om eenvoudige, werkvriendelijke piercingjuwelen als uw eerste sieraden te hebben.

Een andere overweging is het type piercing. Sommige piercings sluiten sneller dan andere. Vraag je piercer of je je sieraden meeneemt enkele uren per dag uit, waardoor je het risico loopt de piercing te verliezen.

Kraakbeenpiercings hebben bijvoorbeeld de neiging om sneller te sluiten. Ook, hoe nieuwer de piercings, hoe sneller het sluit.

Zijn piercings slim voor professionals

Over het algemeen is er een duidelijke verschuiving naar de acceptatie van lichaamsmodificatie. Tegenwoordig hebben de meeste plaatsen geen probleem met piercings op de werkplek. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Deze verschuiving is immers nog steeds aan de gang.

Jonge professionals willen misschien voorzichtig zijn als ze zich zorgen maken. Als u met meer gebruikelijke piercings en / of onschadelijke sieraden gaat, kunt u een professionele uitstraling behouden, behalve de meest scrutineuze werkgevers.

Een van onze piercingexperts kan u helpen bij het kiezen van een werkgeschikte optie als u niet zeker weet welke piercing het beste bij u past. Neem nu contact met ons op, of bezoek ons vandaag nog in de Upper Canada Mall.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.