Tatoeages van studenten: individualiteit en zelfexpressie

Tatoeages zijn permanent en het krijgen van een tatoeage is een grote stap. Zorg ervoor dat de tattoostudio en tatoeëerder een licentie en een goede reputatie hebben.

Tatoeages zijn een zeer persoonlijke vorm van zelfexpressie voor studenten. Zoals essaywriter.nyc in de oudheid benadrukt, hadden alleen degenen met een hoge status of koninklijke geboorte ze, en het waren meestal vrouwen die werden versierd. In recentere tijden zijn ze gedragen door zeilers en motorrijders.

Hoe wordt een tatoeage gemaakt?

Een tatoeage wordt gemaakt door inkt ongeveer 1/8 “onder de huid te injecteren – in de tweede laag of dermis – met behulp van een naald. De tatoeëerder gebruikt een machine die bestaat uit een gesteriliseerde naald en buisjes voor de inkt. De machine drijft de naald snel in de huid en levert de inkt onder het oppervlak. Afhankelijk van het ontwerp kan het tijdrovend zijn.

Hoewel het een pijnlijke procedure kan zijn, zal een ervaren tatoeëerder weten hoe hij de pijn zoveel mogelijk kan minimaliseren. Sommige delen van het lichaam, zoals over bot, zijn gewoon van nature pijnlijker dan andere.

Een geaccrediteerde tattoostudio kiezen

De eerste stap bij het krijgen van een tatoeage is het vinden van een gelicentieerde en gerenommeerde tattoostudio. Sommige studenten negeren dit feit omdat ze op zoek zijn naar goedkope opties. De lokale gezondheidsafdeling moet de wetten voor de staat, provincie of stad kennen en een lijst met gelicentieerde studio’s kunnen leveren. Als een bepaalde studio klachten tegen hen heeft geregistreerd, heeft de gezondheidsafdeling die informatie ook.

Er zijn een paar overwegingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een tattoostudio:

 • Is de studio schoon? Zo niet, dan is er een hoger risico op het ontwikkelen van ernstige infecties.
 • Hebben ze een autoclaaf? Een autoclaaf is een machine die steriliseert met behulp van warmte, stoom en druk en is de enige aanvaardbare methode voor het steriliseren van herbruikbare items (naaldbalk, buizen, enz.) en klanten moeten kunnen zien hoe het wordt gebruikt. Als ze geen autoclaaf hebben of het proces niet laten observeren, zoek dan een studio die dat wel heeft.
 • Hebben ze een licentie? Als dat zo is, moeten ze een lijst met referenties hebben. Het is altijd een goed idee om referenties te controleren voordat u een studio kiest.
 • Volgen ze de universele voorzorgsmaatregelen van de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) voor Door bloed overgedragen pathogenen? Dit is cruciaal voor het verminderen van de kans op blootstelling aan HIV, Hepatitis B en C, bacteriële huidinfecties en dermatitis.

Voorbereiding op de procedure

Voordat de kunstenaar begint, zal hij of zij een kiemdodende zeep gebruiken om hun handen te wassen en vervolgens het werkgebied schoon te maken en te desinfecteren. Het sterilisatieproces wordt uitgelegd en alle apparatuur wordt voor de ogen van de klant uit de steriele verpakking gehaald. De meeste items die door de tatoeëerder worden gebruikt, waaronder inkten, naalden en handschoenen, worden geleverd in pakketten voor eenmalig gebruik. De kunstenaar zal gedurende het hele proces wegwerphandschoenen gebruiken. Het te tatoeëren gebied wordt dan geschoren en gedesinfecteerd. De kunstenaar tekent of stencilt het ontwerp rechtstreeks op de huid van de klant om als omtrek te gebruiken.

De ontwerpen zelf kunnen op maat worden gemaakt – getekend volgens de specificaties van de klant – of een die de klant kiest uit de ontwerpen die de studio heeft tentoongesteld. Hoe uitgebreider het ontwerp, hoe meer tijd het kost om te voltooien en hoe meer geld het kost. Ingewikkelde ontwerpen kunnen meer dan één sessie duren.

De procedure

Er zijn verschillende stappen betrokken bij het maken van de eigenlijke tatoeage:

 • Met behulp van de tatoeagemachine, dunne inkt en een naald met één punt schetst de kunstenaar het ontwerp op de huid van de klant.
 • Het geschetste gebied wordt gereinigd met antiseptische zeep en water. Verschillende naalden en dikkere inkt zullen worden gebruikt voor de schaduw van de tatoeage.
 • Zodra de arcering is voltooid, zal de kunstenaar het gebied opnieuw reinigen en vervolgens de kleur toepassen door overlappende lijnen om gemiste secties te voorkomen.
 • Met behulp van een wegwerphanddoek veegt de kunstenaar al het bloed weg. De nieuwe tatoeage wordt verbonden.

Nazorg van een nieuwe tatoeage

Er is nog steeds een mogelijkheid van infectie nadat de tatoeage is voltooid. De kunstenaar geeft de opdrachtgever instructies voor het verzorgen van de nieuwe tatoeage. Hier is een idee van wat kan worden gedaan om het risico te minimaliseren:

 • Laat het verband minstens twee uur zitten. Sommige artiesten raden aan om het verband tot de volgende ochtend aan te laten.
 • Na het verwijderen van het verband, was de tatoeage met milde zeep en water, met behulp van de vingertoppen. Zorg ervoor dat je de tatoeage droog dept – geen wrijven!
 • Een goede zalf, zoals een die vitamine A en D bevat, moet meerdere keren per dag in dunne lagen worden gebruikt gedurende drie tot vijf dagen gebruik dan ongeparfumeerde bodylotion voor de volgende week.
 • De tatoeage moet binnen negen tot veertien dagen genezen. Soms zal de tatoeage korstjes ontwikkelen – als dat zo is, moeten ze met rust worden gelaten. Korstjes kunnen littekens veroorzaken die het ontwerp kunnen beschadigen. Zalf of lotion kan worden gebruikt om te helpen met jeuk indien nodig.
 • De zon kan schadelijk zijn voor tatoeages en ervoor zorgen dat de kleuren in het ontwerp vervagen. Directe blootstelling aan de zon moet altijd worden vermeden wanneer mogelijk en zo niet, dan moet zonnebrandcrème met ten minste 30 SPF worden gebruikt.

Tatoeages zijn bedoeld om permanent te zijn en kunnen een leven lang plezier bieden. Sommige studenten vanwege hun leeftijd hebben spijt van het krijgen van een tatoeage nadat het is gedaan, maar de meeste mensen kiezen een ontwerp waarmee ze zichzelf de rest van hun leven kunnen zien, iets dat persoonlijke betekenis voor hen heeft. Als de tatoeage door een professional is gemaakt en na voltooiing goed wordt verzorgd, kan deze vorm van zelfexpressie jarenlang plezier brengen.