Spiral Tattoo Betekenis

Op het eerste gezicht kan de spiraaltattoo gewoon een ander eenvoudig, hypnotiserend ontwerp zijn. Wanneer je er echter beter naar kijkt, zul je merken dat de spiraaltattoo veel meer is dan alleen een ontwerp, maar een sterke betekenis en symboliek heeft in de wereld zoals we die kennen.

Niet alleen ziet dit symbool er anders uit dan alle andere, het kan op veel verschillende manieren worden opgenomen. Geloof het of niet, het beeld van een wervelende spiraal is behoorlijk oud. De spiraal valt in de categorie ‘oude symbolen’. In de spirituele wereld is de spiraal eigenlijk het oudste symbool dat wordt gebruikt voor oude spirituele praktijken en rituelen.

Dit symbool vertegenwoordigt spirituele groei en ontwikkeling van evolutie. Beelden van de spiraal zijn overal in het leven te zien, van planten en mineralen tot dieren en onze eigen anatomie, leven, dood, en alles wat er boven en buiten tussen zit, is allemaal binnen de spiraal van de tijd. Het is een herinnering aan ons eigen spirituele pad en avontuur door de levens die we leiden. Spiralen kunnen zowel balans als verandering vertegenwoordigen, een manier om de geest te centreren naar een vredige staat. Hieronder staan voorbeelden van de spiraaltattoo en verschillende variaties van hoe het kan worden gedaan.

Luna Godin Spiraal Tattoo

De luna godin spiraal is er een die is gebruikt in de oude geschiedenis en tijd. Dit symbool is erg dierbaar voor degenen die van spiritualiteit houden, vooral als je een vrouw bent. Wat dit ontwerp is, is de omtrek van een vrouw met haar handen boven haar hoofd en met elkaar verbonden. In het midden van haar lichaam echter, bij haar heupen, bevindt zich de spiraal. Deze spiraal vertegenwoordigt zoals elk symbool van de spiraal veel dingen.

Vooral deze spiraal is bijzonder voor het vrouw-zijn in die zin dat de spiraal de gever is van al het leven. Omdat vrouwen degenen zijn die bevallen en de baby in de baarmoeder houden. De spiraal vertegenwoordigt het ontstaan van licht dat zich in de duisternis van de baarmoeder bevindt. De vrouw met de spiraal vertegenwoordigt alle dingen die leven zijn. Het grote mysterie van de wereld en de schepping van het leven bevinden zich allemaal in de baarmoeder van de vrouw. Deze afbeelding kan op een aantal verschillende manieren worden gedaan en het toevoegen van kleur is volledig aan jou. Een andere versie van de lunagodinspiraal is in plaats van alleen de ene spiraal te laten zien, er zijn meerdere spiralen in haar hele lichaam, alsof de vrouw bestaat uit deze symbolen die allemaal in haar frame zitten.

Keltische Triade Spiraal Tattoo

Als het ene beeld van een spiraal niet genoeg is of als je gewoon trots wilt zijn op je cultuur, is de keltische triadespiraal een goede aanbeveling. Dit symbool heeft een aantal verschillende namen, zoals de drievoudige spiraal en de triskele. Triade is een omzetting van drie dingen, in dit geval zijn het de spiralen. Allemaal gedaan met één lijn, deze spiralen zijn allemaal met elkaar verbonden in een groep waardoor drie afzonderlijke minispiralen ontstaan.

Net als de enkele spiraal vertegenwoordigen deze drie spiralen allemaal veel dingen. De geest, het lichaam, de geest, de spiraalvormige krachten van de tijd zijn slechts enkele voorbeelden. Deze spiralen vertegenwoordigen leven, dood en alles daartussenin. Dit symbool is op veel plaatsen te vinden in de tijd van het oude Keltisch, het is zowel een hypnotiserend als verleidelijk symbool dat nooit zonder stijl of betekenis zal komen te zitten. De klassieke zwarte inkt die wordt gebruikt voor het tatoeëren van de afbeelding is prima, als u kleur wilt toevoegen, zou een suggestie zijn om groen toe te voegen, vanwege de Keltische oorsprong.

Gouden Spiraal Tattoo

Dit wordt ook wel de Fibonacci-spiraal genoemd. Vernoemd naar Leonardo Fibonacci, is dit tattoo-concept merkbaar voor diegenen die een diepe liefde hebben voor de wereld van de wiskunde. De gouden spiraal is een zeer complex patroon van getallen dat zich voor altijd uitstrekt. Op een schaal en grafiek dalen de getallen af in een spiraal die nooit eindigt. Deze spiraal en symmetrie is te zien in de hele natuur en ons dagelijks leven. Een tatoeage zoals deze kan de spiraal laten zien op de gouden spiraalkaart, het kan ook worden opgenomen in veel objecten en ideeën.

Zolang de spiraal aanwezig is, kan de spiraal de vorm aannemen van zowat alles wat in een draaiend soort ontwerp zit. De buisvormige golven van water die in een spiraal stromen, kunnen een van de belangrijkste elementen op aarde en de kracht ervan vertegenwoordigen.

Muzieknoot Spiraal Tattoo

De ’treble clef’ muzieknoot is er een die bijna iedereen herkent en associeert met muziek. Het ontwerp van de treble clef zelf heeft bijna een spiraalachtig effect zoals het is. Het toevoegen van een spiraal in de muzieknoot die vervolgens op een doorlopende lijn gaat om de rest van de hoge tonen te creëren, kan een zeer uniek en creatief ontwerp zijn. Muziek is belangrijk voor velen van ons, het is een afleiding en een manier om los te laten. Wat is een betere manier om je passie voor muziek uit te drukken dan het krijgen van een muzieknoot tattoo? Having de spiraal in het ontwerp toont je oneindige liefde voor muziek en de eindeloze mogelijkheden die het kan brengen.

Levensboom Tattoo

De spiraal laten beginnen als de basis van een boomstam is een andere optie voor een spiraaltattoo. Omdat de boom ook veel symboliek achter zich heeft die betrekking heeft op leven en groeien, is de spiraal een perfect beeld om het mee te combineren.

Bomen kunnen het begin van een nieuwe start betekenen. Omdat bomen zo machtig en krachtig zijn, lijken ze eeuwig te leven. Naarmate de spiraal zich uit de stam begint uit te breiden, wordt de boom groter en vertakt hij zich. Dit is een zeer waar statement, niet alleen over bomen, maar ook over het leven.

Naarmate we ouder worden, worden we wijzer en groeien we niet alleen in kracht, maar ook in karakter. Deze levensboom met de spiraal aan de onderkant is een spiritueel symbool van verlichting. De boom helpt ook de spiraal te verklaren. Plaatsing voor deze tatoeage kan zowat overal beginnen waar je maar wilt. Populaire plaatsen om dit te laten inkten zijn echter de achterkant van het been op de kuitspier, de onderarm vanaf de pols naar boven of zelfs naar boven. Bomen zorgen ook voor geweldige zijstukken, afhankelijk van hoe groot je de afbeelding wilt hebben.

Spiral Tattoo Betekenis 1
Spiral Tattoo Betekenis 2
Spiraal Tattoo Betekenis 3
Spiral Tattoo Betekenis 4
Spiral Tattoo Betekenis 5
Spiral Tattoo Betekenis 6
Spiral Tattoo Betekenis 7
Spiral Tattoo Betekenis 8
Spiral Tattoo Betekenis 9
Spiral Tattoo Betekenis 10
Spiral Tattoo Betekenis 11
Spiral Tattoo Betekenis 12
Spiral Tattoo Betekenis 13
Spiral Tattoo Betekenis 14
Spiral Tattoo Betekenis 15
Spiraal Tattoo Betekenis 16
Spiraal Tattoo Betekenis 17
Spiral Tattoo Betekenis 18
Spiraal Tattoo Betekenis 19
Spiral Tattoo Betekenis 20
Spiraal Tattoo Betekenis 21
Spiral Tattoo Betekenis 22
Spiraal Tattoo Betekenis 23
Spiral Tattoo Betekenis 24
Spiral Tattoo Betekenis 25
Spiraal Tattoo Betekenis 26
Spiral Tattoo Betekenis 27
Spiral Tattoo Betekenis 28
Spiral Tattoo Betekenis 29
Spiraal Tattoo Betekenis 30
Spiraal Tattoo Betekenis 31
Spiraal Tattoo Betekenis 32
Spiraal Tattoo Betekenis 33
Spiraal Tattoo Betekenis 34
Spiraal Tattoo Betekenis 35
Spiral Tattoo Betekenis 36
Spiraal Tattoo Betekenis 37
Spiraal Tattoo Betekenis 38
Spiral Tattoo Betekenis 39
Spiraal Tattoo Betekenis 40
Spiral Tattoo Betekenis 41
Spiral Tattoo Betekenis 42
Spiral Tattoo Betekenis 43
Spiral Tattoo Betekenis 44
Spiral Tattoo Betekenis 45
Spiraal Tattoo Betekenis 46
Spiral Tattoo Betekenis 47
Spiral Tattoo Betekenis 48