Piercing Sieraden in Newmarket

Een koele piercing is slechts een deel van de vergelijking. Om het meeste uit een piercing te halen, moet je deze matchen met de juiste sieraden. Je sieraden maken je look compleet. Het kan een accent zijn voor je stijl, of een grote impact hebben – het hangt allemaal af van welke stukken je draagt.

Wij maken het onze missie om Newmarket te voorzien van de beste piercing sieraden van de beste merken. Ons merkenrooster staat bekend om hun kwaliteit, veiligheid en esthetiek, waaronder namen als:

  • Bvla
  • Maria Tash
  • Le Roi
  • Anatometaal
  • Industriële sterkte

De soorten piercing sieraden

Voordat je je gaat laten piercen is het goed om een idee te hebben van wat voor soort sieraden je wilt. De mogelijkheden voor piercing sieraden zijn vrijwel onbeperkt. Maar we hebben een lijst samengesteld met de belangrijkste categorieën sieraden en de bijbehorende piercings.

  • Ringen
  • Halters
  • Hengsten
  • Stekkers & Tunnels

Ringen

Ringen zijn de klassieke piercing sieraden. Ze zijn zo’n oud onderdeel van de piercingcultuur dat de meeste mensen oorjuwelen een oorbel noemen. Hoewel ringen zelf ongeveer net zo langoorpiercings hebben, blijven ze veranderen. Er zijn allerlei soorten ringtypes.

Een veelzijdige sieradenstijl, ringen worden vaak gebruikt voor oor-, neus-, lip-, wenkbrauw- en tepelpiercings.

Captive Kraal Ringen

Ball Capture RingCaptive bead rings (CBR) zijn gemakkelijk te herkennen. De ring zelf heeft een opening tussen beide uiteinden en een kraal vult de opening om de cirkel te voltooien. Om deze reden is een andere naam ervoor een kogelsluitingsring. De kraal, of bal, lijkt op zijn plaats te zweven.

Naadloze ringen

Een naadloze ring is een ring die is ontworpen om de schijn te wekken een complete cirkel te zijn. In plaats van te worden afgesloten met een kraal, zoals CBR’s, passen de uiteinden in elkaar. Ze worden aan en uit gehaald door de uiteinden van elkaar af te draaien om een opening te creëren.

Segment Ringen

Segmentringen zijn in feite een kruising tussen CBR en naadloos. Ze hebben een naadloos uiterlijk, maar werken als een gevangen kralenring. In plaats van een kraal, is er een segment van de ring dat eruit springt om de sieraden in te brengen of te verwijderen.

Clicker Ringen

Genoemd naar de duidelijke “klik” die ze openen en sluiten, clickerringen zijn een ander populair CBR-alternatief. Ze sluiten af met een scharnierend stuk dat permanent aan het ene uiteinde van de ring is bevestigd. De voordelen van clickerringen zijn onder andere het eenvoudig inbrengen/verwijderen en dat er geen extra stuk verloren gaat.

Ronde Halters

Hoefijzer HalterRonde halters, ook wel hoefijzerbarbells genoemd, zijn een ring die niet helemaal de cirkel rond maakt. Er is een permanent aangebrachte kraal of decoratie aan het ene uiteinde van de ring. Een kraal of decoratie schroeft in de andere tekens om de halter af te sluiten. Het stuk is veiliger dan een gevangen kralenring.

Halters

Niet alleen voor gewichtheffers, halters zijn een populaire categorie piercing sieraden. Ze bestaan uit een bar en een kraal of decoratie aan elk uiteinde. Over het algemeen wordt één kraal permanent op zijn plaats gehouden en de andere is verwijderbaar om het inbrengen / verwijderen van de sieraden mogelijk te maken. Het kunnen decoratieve of eenvoudige sieraden zijn.

Barbells worden vaak gebruikt voor oor-, tong-, neus-, lip-, tepel-, navel- en wenkbrauwpiercings. Voor tongpiercings worden ze algemeen beschouwd als het enige veilige type sieraad.

Rechte Halter

Barbell Piercing SieradenRechte halters zijn eenvoudig van ontwerp. De bar is recht, vaak gezien in industriële piercings, evenals tong- en tepelpiercings.

Gebogen of gebogen halter

Gebogen of gebogen halters hebben iets meer vorm. Ze zijn er in verschillende krommingen, van halve cirkels tot hoeken van 90°. Er zijn ook meer dynamische variaties zoals gedraaide en spiraalvormige halters. Wenkbrauwpiercings gebruiken vaak micro-gebogen halters die hetzelfde zijn, maar kleiner.

Gebogen Halter

Navel/Navelringen

Ook wel navelbalken genoemd, navelringen zijn in wezen gebogen halters die het onderste baleinde groter en vaak decoratiever hebben dan de bovenkant. Een omgekeerde navelring heeft in plaats daarvan het grotere uiteinde aan de bovenkant.

Navelring

Een populaire navelringvariant is bungel navelringen. Deze hebben een toegevoegd sieraad dat aan de onderkant van het stuk hangt of bungelt. Danglers komen ook veel voor in oor- en tepelpiercings.

Hengsten

Studs zijn een eenvoudig sieraad dat werkt goed met andere sieraden of op zichzelf. Ze bestaan uit een bal, een lat en een backing. De stang is meestal permanent bevestigd aan de kraal, maar wordt soms in plaats daarvan aan de achterkant bevestigd. De staaf is verborgen in de piercing, waardoor de bal het uiterlijk heeft dat hij op de huid zweeft.

Een andere decoratie, zoals een diamant of een vorm, kan worden gebruikt in plaats van een bal. Studs worden vaak gebruikt als het eerste sieraad in een nieuwe tatoeage. De korte stang beweegt minder, waardoor de kans op irritatie bij een verse piercing afneemt. Ook vangen studs niet gemakkelijk op kleding of haar. Zodra de piercing volledig is genezen, kan de stud worden bewaard of worden vervangen door een ander type sieraad.

Studs zijn gebruikelijk voor neus- en oorpiercing sieraden. Andere gezichtspiercings op de onderlip gebruiken labret studs.

Labret Studs

Labret studs zijn ontworpen voor labrum piercings. Dit omvat lippiercings zoals slangenbeten en spiderbites. Labret studs hebben de stang permanent bevestigd aan de platte achterkant die tegen de huid zit. De kogelomloop schroeven in de stang.

Het labrum is het gebied onder de lip en boven de kin. Hoewel labret studs zijn ontworpen voor dit gebied, maken ze ook andere piercings mogelijk, zoals oorkraakbeen en neusgatpiercings.

Pluggen &Tunnels: Piercing Stretching Sieraden

Pluggen en vleestunnels zijn sieraden met een grotere dikte die de piercing uitrekken. Stretchen gebeurt geleidelijk om grotere en grotere sieraden veilig te passen. Pluggen zijn een stevig rond stuk dat in de piercing past. Een vleestunnel is vergelijkbaar, behalve dat het midden hol is, zodat je dwars door kunt kijken naar de andere kant van de piercing.

Het meest voorkomende gebruik van pluggen en tunnels is in oorlelpiercings. Tepel- en genitale piercings zijn ook vrij gemakkelijk uit te rekken, maar lichtgewicht sieraden worden meestal aanbevolen voor hen.

Oorkraakbeen is iets riskanter om uit te rekken en vereist een langzame aanpak. Tong stretchen groeit in populariteit maar kan ongemakkelijk zijn, de meesten kiezen er gewoon voor om een grotere gauge piercing te laten starten.

Piercings en sieraden op één locatie krijgen

Zolang u bij een betrouwbare bron winkelt, is het online kopen van sieraden een geweldige manier om coole en unieke sieraden te vinden. Maar voor een nieuwe piercing kun je het beste sieraden kopen op dezelfde plek waar je de piercing krijgt.

Piercers aarzelen vaak om een buiten sieraad te gebruiken voor een frisse piercing. Dit is niet omdat ze een verkoop willen doen, maar omdat ze niet zeker kunnen zijn van de veiligheid van andere sieraden. Een gerenommeerde piercingwinkel voert hypoallergene sieraden gemaakt van hoogwaardig goud of titanium van chirurgische kwaliteit.

Andere metalen zijn onzuiver en bevatten nikkel. Nikkel is irriterend voor de huid, vooral bij een frisse piercing. Het gebruik van onzuivere metalen voor een nieuwe piercing verhoogt uw kans op infectie of afstoting. Dit is slecht voor je gezondheid en de professionele reputatie van je piercers.

Als je weet naar welk type sieraad je misschien wilt overschakelen nadat je piercing is genezen, laat het je piercer dan weten. Ze kunnen u een idee geven van hoe lang u moet wachten en wat de beste opties zijn. Ook kunnen ze verschillende plaatsingen of meters aanbevelen voor de eerste piercing.

De kunstenaars in onze Newmarket piercingshop zijn goed geïnformeerd over zowel body piercings als sieraden. Ze beantwoorden graag al je vragen, kom langs voor een bezoek!

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.