Navel Piercing Nazorg Gids

De Navel Piercing, beter bekend als een navelpiercing, is een van de meer populaire niet-oorpiercings onder mensen in en rond Newmarket en Mississauga.

Ze zijn veelzijdig, stijlvol met een breed scala aan sieradenopties om uit te kiezen, waardoor ze een piercing zijn die kan worden gepersonaliseerd om bij vrijwel elke stijl of lichaamstype te passen. Ze zijn ook gemakkelijk verborgen onder kleding, waardoor ze een expressieve piercing zijn die ook op het werk of in andere professionele omgevingen kan worden gedragen.
Van bengelende bedels en gebogen halters, tot gevangen kralenringen en meer – er is voor elk wat wils!

Maar hoe zit het met de nazorg? Dit is een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. Gelukkig voor jou heeft het team van Pierced deze handige gids samengesteld om eventuele slepende vragen over navelpiercing nazorg te beantwoorden.

Zoals altijd, als je extra hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. We hebben twee gunstig gelegen piercingstudio’s, één in elke Newmarket en Mississauga, en willen je graag langs laten komen of bellen voor een praatje.

Preventieve kennis

Als je hebt besloten dat je een navelpiercing wilt, wil je een beetje onderzoek doen voordat je naar binnen gaat. U wilt er bijvoorbeeld zeker van zijn dat uw piercingsalon ten minste een 14 gauge gebruikt. Alles wat dunner is dan een 14 kan leiden tot irritatie, migratie of afwijzing van de piercing.

Ken je piercingsalon. U wilt ervoor zorgen dat ze de beste praktijken volgen, hun apparatuur steriliseren en al het mogelijke doen om de veiligheid van hun klanten te waarborgen. Daarom is het belangrijk om getrainde professionals te hebben om de piercings uit te voeren.

Vertrouw op je piercer. Als ze zeggen dat je navel niet geschikt is voor een piercing, neem het advies dan ter harte. Niet ieders lichaam is ideaal voor bepaalde piercings, en doorzetten kan leiden tot complicaties en verwondingen.

In tegenstelling tot standaard lobpiercings, die 12-18 weken nodig hebben om te genezen, kan een navelpiercing 9-12 maanden duren. Weet dat je voor de lange termijn bent en de juiste nazorg moet volgen totdat het genezingsproces is voltooid. Zorg ervoor dat je je startersstuk leuk vindt – je zult het een tijdje dragen.

Een andere reden om kieskeurig te zijn met je sieraden is om een allergische reactie te voorkomen. Sommige goedkopere sieraden beschikbaar is gemaakt met nikkel en lood; dit kan leiden tot vervelende reacties die vaak worden aangezien voor infecties. Dit kan worden vermeden door ervoor te zorgen dat uw sieraden implantaatkwaliteit zijn, met geldige documentatie in de vorm van molencertificaten.

Op de Dagopvang

Gefeliciteerd! Je hebt de sprong gewaagd en rockt die nieuwe bling. Nu is het tijd om voor jezelf te zorgen en ervoor te zorgen dat het genezingsproces goed verloopt.

Je piercer zal met je samenwerken tijdens het eerste stukje. Ze ontsmetten het piercinggebied van tevoren; daarna herhalen ze de nazorginformatie en maken ze een vervolgafspraak om uw genezing te controleren.

Bloed en een gevoel van pijn zijn gebruikelijk op de eerste dag. Raak niet in paniek en neem iets als Ibuprofen – vermijd Tylenol en nooit aspirine omdat het meer bloedingen veroorzaakt.

Je navelpiercing schoonmaken

Voordat je thuiskomt (misschien nog voordat je de piercing krijgt) zorg je ervoor dat je een reinigingsoplossing beschikbaar hebt. Je moet je piercing een of twee keer per dag schoonmaken om infectie te voorkomen. Steriele zoutoplossing in een spuitbus is de meest aanbevolen praktijk. Het is eenvoudig en betaalbaar.

Onze piercers geven u een nazorgblad waarop alle nazorginstructies staan vermeld. Ook leggen zij het nazorgtraject met u uit.

Onze online nazorginstructies vindt u hier.

Do’s en Don’ts tijdens genezing

Laten we eerlijk zijn: het internet staat vol met adviezen. Een deel ervan is echt niet zo geweldig. Zorg ervoor dat u alles wat u leest door uw piercer uitvoert om de nauwkeurigheid ervan te garanderen.

Do’s

 • Draag loszittende kleding of ga shirtloos als je ermee weg kunt komen. Dit helpt eventuele irritatie te minimaliseren.
 • Zorg voor je algehele gezondheid. Eet goed, slaap goed, etc. Hoe gezonder je bent, hoe soepeler het genezingsproces van je lichaam.
 • Was je handen wanneer je iets doet met betrekking tot je piercing om te voorkomen dat je bacteriën introduceert. Zorg ervoor dat er geen vuil onder je vingernagels zit.
 • Vermijd alle openbare zwembaden, hot tubs en jacuzzi’ s, meren, vijvers en oceanen. Deze kunnen nieuwe bacteriën introduceren en een infectie veroorzaken.
 • Zorg ervoor dat alle zeep, shampoo, conditioner, etc. van je piercing wordt weggespoeld.
 • Verwijder eventuele korstvorming bij het schoonmaken van je piercing – misschien wil je een Q-tip gebruiken.
 • Vermijd zonnebankieren met een nieuwe navelpiercing
 • Als zwelling occurs kunt u ijs gebruiken om de zwelling te kalmeren (in een schone ziploc zak)

Don’ts

 • Raak de sieraden aan, draai of draai ze. Het moet zo stationair mogelijk zijn, anders riskeer je migratie, overtollig littekenweefsel en een langere genezingstijd.
 • Krab eventuele jeuk. IJs kan helpen irritatie te kalmeren (zorg ervoor dat je het ijs in een schone Ziploc-zak hebt; krabben zal meer pijn doen dan dat het zal helpen.
 • Gebruik producten zoals Neosporin, bactine, alcohol, waterstofperoxide of antibacteriële zeep. Deze veroorzaken veel problemen met piercings, waaronder migratie, overtollig littekenweefsel en langdurige genezing. Zalven kunnen de piercing verstikken en ontsmettingsmiddelen kunnen irritatie veroorzaken.
 • Draag nauwsluitende kleding; het zal het vermogen van de piercing om te ‘ademen’ beperken en migratie veroorzaken als gevolg van druk.
 • Verander de sieraden totdat je 100% genezen bent. We raden aan om je piercer te bezoeken en hun goedkeuring te krijgen voordat je het zelfs dan probeert.
 • Gebruik een zonnebank.
 • Trek of strek je buik, waardoor de piercing wordt getrokken of verplaatst.
 • Houd bedekt met een verband; dit kan leiden tot infectie.
 • Slaap op je buik; te veel druk en ongemak.

Tekenen van complicaties

Het is gemakkelijk om een beetje paranoïde te worden over de genezing. Roodheid, zwelling en enige afscheiding is te verwachten.

Dus hoe weet je wanneer je wel en niet in paniek moet raken?

Als je rode huid warmer begint aan te voelen dan de omgeving, of een grote hoeveelheid pus of afscheiding die van kleur verandert, kan dat een teken zijn. Het wordt ten zeerste aanbevolen om uw piercer of een gerenommeerde piercer te zien. Indien nodig kan de piercer indien nodig een arts voorstellen.

Volgende stappen om te nemen

Hoewel de meeste instructies voor nazorg standaard zijn, geneest ieders lichaam anders. Blijf in contact met je piercer terwijl je geneest. Ook alle DO’s en DON’Ts zijn tijdens het volledige genezingsproces van je navelpiercing minimaal 9-12 maanden.

Nadat je volledig genezen bent, wil je voorkomen dat je je piercing eruit haalt zonder de sieraden te vervangen. Bepaalde situaties vragen er echter om. Zwangerschap bijvoorbeeld, of een operatie. Als je deze ervaart, investeer dan in een stuk bioflex om je piercing open te houden totdat je weer sieraden kunt dragen.

Navel Piercing Aftercare – niet zo hard als je dacht

Navelpiercings zijn leuk en kunnen de esthetiek van elk lichaamstype of -stijl verbeteren. Maar ze zijn niet zonder risico’s. Elke keer dat u de huid stukt of doorboort, is er altijd een risico op infectie en onjuiste genezing.

Door echter de juiste piercingshop te kiezen en de juiste nazorginstructies te volgen, blijf je achter met een piercing waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.