Kraakbeen piercing infecties

Piercings zijn ons ding. Ze vertegenwoordigen een stijl en uitdrukkingsvorm die ongeëvenaard is door elk ander type accessoire. Maar kraakbeenpiercings zijn, net als elk ander type, niet allemaal leuk en leuk.

Bij elke piercing die door professionals wordt uitgevoerd, is het belangrijk om te letten op tekenen van infectie.

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat door proactief te zijn en je kraakbeenpiercing schoon te houden, je kans op een infectie kunt voorkomen.

Deze gids helpt u en andere inwoners van Newmarket, Ontario om te identificeren of uw kraakbeenpiercing geïnfecteerd is geraakt en hoe u ervoor kunt zorgen.

Wat zijn de tekenen van geïnfecteerde kraakbeenpiercings?

Vergeet niet dat wanneer je je oor doorboort, je de huid doorbreekt en in wezen een wond opent. Het is niet erg pijnlijk, maar er is nog steeds een open wond, al is het maar tijdelijk.

Deze wond is, net als elke andere, vatbaar voor bacteriën en als deze niet goed wordt schoongemaakt (en soms zelfs wanneer dingen goed schoon worden gehouden), kan deze geïnfecteerd raken.

Hier zijn een paar tekenen dat u mogelijk te maken heeft met een infectie:

  • Een rode bult – Een oorkraakbeenpiercing irritatie bult zal verschijnen in de buurt van de piercing site.
  • gevoelige huid op uw oor – Deze huid kan ontstoken zijn als gevolg van bacteriële infectie. De huid kan ook warm aanvoelen, want dat is een teken dat je lichaam infecties bestrijdt.
  • Het is normaal om direct na je piercing een rode huid te hebben, maar let op als de roodheid na een paar dagen terugkomt of als je andere tekenen van infectie opmerkt.
  • Gekleurde afscheiding – Een klein beetje heldere vloeistof of korst rond de piercing is normaal, maar let op als de afscheiding geel of groen wordt of stinkt. Dit betekent dat het pus is, wat een teken is van infectie.

Hoe inwoners van Newmarket hun geïnfecteerde piercing kunnen behandelen

De sleutel tot het behandelen van je geïnfecteerde piercing is om de oorbel erin te laten. Hierdoor blijft het gat open, waardoor de bacteriën kunnen wegspoelen terwijl u behandelingen toepast.

Hier zijn een paar stappen om de infectie te behandelen:

  1. Ga verder met het dagelijkse reinigingsproces voor je nieuwe piercing. Het is belangrijk om dit regime gaande te houden om je oor schoon te houden.
  1. Steriele zoutoplossing wordt aanbevolen om te helpen bij irrigatie, om de piercing schoon te maken, gebruik een milde, alcohol- en geurvrije zeep onder de douche met veel stromend warm water om te spoelen.

Als de irritatie niet binnen een week verdwijnt, of erger wordt, bezoek dan een vertrouwde piercer voor advies. Indien nodig zal de piercer een bezoek aan de artsen aanbevelen.

Hoe toekomstige irritaties te voorkomen

Zodra de symptomen zijn verdwenen, gaat u verder met een sterke en consistente nazorgroutine en bezoekt u een gerenommeerde piercer bij de eerste tekenen van problemen.

Andere stappen die u kunt nemen, zijn onder meer:

  • Je piercing niet aanraken met vuile handen. Netheid is erg belangrijk als het gaat om piercings!
  • Ga verder met je aanbevolen 2-staps nazorgroutine voor het hele genezingsproces van je piercing.
  • Als je slaapt, positioneer jezelf dan zo dat je niet met de piercing op het oor ligt. Dit voorkomt dat het tegen je kussen drukt.

Door de juiste voorzorgsmaatregelen te blijven nemen en voor je piercing te blijven zorgen, kun je met succes infecties voorkomen.

Wanneer moet je hulp zoeken?

Kraakbeeninfecties beginnen aan de oppervlakte, maar als ze onbehandeld blijven, kunnen ze diep in de weefsels reizen. Stel een bezoek aan de dokter niet uit als de infectie lijkt te verergeren. Het is beter om voorzichtig te zijn, omdat elke infectie gevaarlijk kan worden.

Geniet van je nieuwe piercing

Door goed voor je kraakbeenpiercing te zorgen en snel problemen op te lossen met je piercer bij de eerste tekenen van irritatie, kun je je lichaam helpen om correct te genezen en verdere problemen te voorkomen.

Piercings zijn een geweldige manier om je persoonlijkheid uit te drukken en een niveau van uniciteit aan je uiterlijk toe te voegen. Als je klaar bent om de volgende stap te zetten en met een lokale expert te praten die je kan helpen bij het uitzoeken van de perfecte piercing, neem dan contact op met het Pierced.co-team in Newmarket, Ontario.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.