Klassieke tattoo-ideeën met betekenis voor jongens

Getatoeëerd worden is iets dat meer mensen dan ooit tevoren nu doen. Een reden waarom zoveel mensen ervoor kiezen om hun lichaam te laten inkten, is dat een tatoeage hen een persoonlijk statement kan laten maken over hun leven of interesses voor iedereen om te zien of het specifieke tatoeages van beroemdheden zijn zoals Rihanna tattoo-trends of meer.

Dat is mogelijk omdat zelfs klassieke tattoo-ideeën een persoonlijke draai kunnen krijgen in de ontwerpfase. Een andere reden waarom je zou kunnen besluiten om veel esthetische tattootrends aan je arm of een ander deel van je lichaam toe te voegen, is gewoon dat je de beelden leuk genoeg vindt om het als een permanente functie te willen.

Hier zijn enkele van de go-to tattoo-ideeën voor mannen en wat ze betekenen voor mensen die ze hebben.

1. Oude School

Dit is de stijl waar de meeste mensen die niet bekend zijn met de wereld van body inking aan denken wanneer ze het woord ’tattoo’ horen. Het is het soort lichaamskunst dat mannen vaak hadden in de jaren 1940 en 1950 – vooral als ze in het leger of de marine zaten en rondreisden.

Old school tatoeages bevatten vaak de gezichten en figuren van vrouwen met gedurfde zwarte contouren en meestal een vrij beperkt kleurenschema. Dit wordt gedomineerd door rood, zwart en grijs.

Het pin-upmeisje zal meestal worden genoemd en er kunnen andere afbeeldingen bij betrokken zijn, zoals rozen of slangen, dolk tattoo trends zijn populair gebleken.

Old School Tatoeage

Jongens die in het leger dienden, kregen vaak dit soort tatoeages omdat ze lange tijd weg waren van vrouwen en zichzelf wilden herinneren aan wat ze misten.

Tegenwoordig is de stijl nog steeds een heel grote aantrekkingskracht, omdat vrouwen nooit uit de mode raken en het een aantrekkingskracht op retro-cool kan symboliseren.

2. Persoonlijke objecten

Soms wordt een tatoeage zowel gekozen voor de persoonlijke betekenis van het object dat wordt weergegeven als voor het kunstwerk. Het hebben van die tatoeage gaat over laten zien hoeveel je van het ding houdt of je identificeert met het ding.

Sportteambadges zijn hier een heel gewoon voorbeeld van, maar lang niet de enige. Pokerfans vinden het ook vaak leuk om dit soort tatoeages te laten zetten.

Onder de klassieke, poker tattoo trends zijn degenen die geweldige pokerhanden afbeelden – zoals een royal flush – en degenen die de chips tonen waarmee wordt gegokt.

Goktattoos met speelkaarten en dobbelstenen erop zijn ook populair bij jongens die van westerse beelden houden, omdat de twee nauw met elkaar verbonden zijn. Dit soort tatoeage is een manier om je passies aan de wereld te laten zien, of het nu gaat om weddenschappen of films.

3. Portretten

Deze tatoeages tonen het gezicht van een bepaalde persoon en omvatten een enorme hoeveelheid gedetailleerd werk van de tatoeëerder. Ze vermijden de dikke zwarte lijnen van old-school inkt om het gekozen portret met zorgvuldige diepte en schaduw vast te leggen.

Rocksterren en acteurs zijn frequente keuzes voor portrettattoos – vooral dode sterren met cultreputaties zoals Kurt Cobain, Jim Morrison of James Dean. Ze worden afgebeeld in kleur of zwart en grijs werk, afhankelijk van wat de klant verkiest.

Het zijn echter niet altijd beroemde figuren die te zien zijn, omdat sommige jongens een tatoeage van het gezicht van hun vrouw of vriendin krijgen.

4. Japanse cultuur

Er zijn echt twee verschillende soorten tatoeages die kunnen worden geclassificeerd in de Japanse cultuur, dus we zullen ze afzonderlijk bekijken.

  • Traditionele Japanse beelden

Dit soort op Japan geïnspireerde tatoeages gebruiken afbeeldingen die zijn ontleend aan de tradities en folklore van dat land. Onder de dingen die vaak worden gekenmerkt in deze stijl van Japanse tatoeage zijn bloemen, mythische tatoeages, waaronder wezens zoals drakentattoo-trends en Japanse vrouwen in traditionele kleding zijn sterk populair.

Ze kunnen een manier zijn om affiniteit te tonen met de cultuur onder westerlingen, maar ook aantrekkelijk omdat de gedurfde kleuren en details esthetisch zijn.

Dit zijn tatoeages geïnspireerd op de anime-cartoons die uit Japan komen en personages bevatten die daaruit zijn overgenomen. Nogmaals, dit gaat over een liefde voor de Japanse cultuur, maar populair in plaats van traditionele cultuur, en ze zijn groot met jongere jongens.

5. Tribal/Zwartwerk

Tribal Tatoeages

Klassieke vormen van tribal tattooing die je vaak zult zien, zijn indiaanse en Polynesische ontwerpen. Ze zijn meestal zeer gedetailleerde en ingewikkelde patronen, in plaats van gezichten of objecten te tonen, en worden vaak gekozen om trouw aan die stam aan te geven.

Een ding dat ze gemeen hebben, is dat ze over het algemeen alleen zwarte inkt bevatten. Blackwork-tatoeages hoeven echter geen tribale ontwerpen te zijn.

Opvallende maar rechttoe rechtaan afbeeldingen van schedels en slangen in het zwart zijn klassieke tatoeages voor mannen die nooit uit gaan van stijl.

6. Realistische Trash Polka

Ontwikkeld door de Buena Vista Tattoo Club in Duitsland, dit is een van de meest creatieve klassieke soorten tatoeage. Het neemt de mix van realisme, afval en zwartwerkkunststijlen van de originele Trash Polka-look en voegt kleur en collaging toe aan de mix.

Realistische rommel polka inkt zet alles samen, van afbeeldingen van mensen en objecten met logo’s, symbolen en tekst tot complexe beelden. Het ziet er echter ongelooflijk stijlvol en origineel uit – alsof je een stuk popart op je arm of je rug hebt.

Tattoo-stijlen veranderen soms en ontwikkelen zich in de loop van de tijd, realistische trash polka is bijvoorbeeld een spin-off van origineel trash polka-ontwerpwerk. De klassieke stijlen voor mannen zijn echter niet echt dingen die verouderd zijn; ze krijgen gewoon af en toe een creatieve twist.