Is mijn tepelpiercing geïnfecteerd?

Een tepelpiercing kan een geweldige optie zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in een lichaamsaanpassing of accessoire dat net iets meer ‘out there’ is.

Maar of je nu al een tepelpiercing hebt of overweegt er een te nemen, het is de moeite waard om je bewust te zijn van de mogelijke risico’s en te weten hoe je irritatie of een infectie kunt herkennen voordat het een probleem wordt.

Een tepelpiercing brengt dezelfde risico’s met zich mee als andere piercings en het is de moeite waard om je hiervan bewust te zijn voordat je je piercing laat doen. Oorpiercings gaan door dicht weefsel in tegenstelling tot tepelpiercings die door een gevoeligere huid gaan.

Daarentegen gaat een tepelpiercing door de huid die is verbonden met een systeem van kanalen, en piercings in dit gebied bevinden zich dichter bij complexere biologische structuren in het borstweefsel. Om deze reden heeft een tepelpiercing zorgvuldige nazorg nodig om eventuele kansen op risico’s en infecties te verminderen.

Als je je zorgen maakt over geïnfecteerde tepelpiercingsverschijnselen of als je wilt weten hoe je een geïnfecteerde tepelpiercing moet behandelen, lees dan verder om erachter te komen.

Hoe weet je of je tepelpiercing geïnfecteerd is?

Als u een of enkele van de volgende symptomen ervaart, is het mogelijk dat uw piercing is geïnfecteerd en moet u het advies inwinnen van een piercing of medische professional:

 • De piercing is heet om aan te raken
 • Het doorboorde gebied is zeer gevoelig of pijnlijk voor de aanraking
 • Er is groene, gele of bruine afscheiding afkomstig van het piercinggebied
 • Er is zwelling in de buurt van de piercingplaats
 • Er is een slechte geur van de piercingplaats
 • Je hebt uitslag
 • Je voelt je pijnlijk
 • Je ervaart vermoeidheid
 • Je hebt koorts

Het is ook vermeldenswaard dat een tepelpiercing nog steeds geïrriteerd, rood, pijnlijk en gevoelig kan zijn zonder geïnfecteerd te zijn. Als u echter twijfelt, is het altijd het beste om met een professional te praten.

Wat te doen als uw tepelpiercing is geïnfecteerd

Sommige tekenen van een infectie, zoals pus of een slechte geur, kunnen het gemakkelijk maken om te herkennen, terwijl anderen het moeilijker maken om een diagnose te stellen. Om deze reden is het altijd het beste om een second opinion te krijgen van een piercer, die zou aanbevelen of een bezoek aan de artsen nodig zou zijn als het inderdaad een infectie is. Als u zich zorgen maakt dat u een infectie heeft, is het belangrijk om deze snel te behandelen, omdat een onbehandelde infectie zich kan verspreiden en verdere complicaties kan veroorzaken.

Onze favoriete tepelpiercing nazorgproducten

Hoe een geïnfecteerde tepelpiercing te behandelen

Als u tekenen van een infectie ervaart, is het belangrijk om snel te handelen. Verwijder de piercing niet en breng geen zalven, crèmes of andere stoffen aan, omdat deze het geïnfecteerde gebied verder kunnen irriteren. Als u denkt dat u een infectie heeft, zijn er een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat het zich verspreidt:

 • Reinig het gebied rond de piercing met een huidgevoelige zeep. Vermijd het gebruik van zalven, vooral die met alcohol of waterstofperoxide, omdat ze het geïnfecteerde gebied verder kunnen irriteren
 • Gebruik een zoutoplossing
 • Verwijder uw sieraden niet, tenzij geadviseerd door een zorgverlener of een ervaren piercingprofessional

Onze favoriete tepelpiercing sieraden

Als je je zorgen maakt dat je misschien een geïnfecteerde tepelpiercing hebt en je bent in Newmarket, Ontario of de omgeving, kom langs voor een praatje met een lid van ons team dat u kan helpen.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.