Industriële piercing – Nazorg, sieraden en tips

Voor degenen die een gedurfd statement willen maken met hun sieraden en piercings, is de industriële piercing een populaire keuze.

Soms ook wel een steigerpiercing genoemd, bestaat deze stijlvolle piercing meestal uit twee gaten door het bovenste kraakbeen van het oor verbonden met een enkel sieraad. Het is echter mogelijk om een industriële piercing te hebben met zoveel individuele piercings als je anatomie toelaat. Meestal worden lange halters gebruikt voor industriële piercings, hoewel er verschillende andere soorten sieraden op de markt verkrijgbaar zijn.

Hoewel de naam industrieel misschien een beetje hard klinkt, heeft deze piercing eigenlijk het vermogen om heel mooi of zelfs delicaat te zijn, afhankelijk van de gekozen sieraden. Dat gezegd hebbende, dit is nog steeds geen piercing voor bangeriken. De industrie wordt vaak genoemd als een van de meest pijnlijke oorpiercings. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat een industriële piercing altijd ten minste twee piercings in één keer omvat en meestal wordt gedaan in het dikke kraakbeengebied van het oor, waarvan bekend is dat het extra tijd nodig heeft om te genezen.

industriële piercing

Er zijn manieren om het ongemak van het krijgen van deze piercing te minimaliseren, maar als de pijn een afschrikmiddel voor je is. De twee grootste dingen die je kunt doen om je piercingproces soepel en pijnloos te laten verlopen, zijn het kiezen van een gerenommeerde en ervaren piercer en vasthouden aan een ijverig nazorgregiment. Beide factoren zullen ervoor zorgen dat je piercing goed geneest.

Als je eenmaal hebt besloten om je oren te versieren met deze stijlvolle en unieke piercing, is het een goed idee om goed onderzoek te doen naar de verzorging van je nieuwe piercing. Deze handige gids geeft je de beste nazorgtips en sieradenopties om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je industriële piercing haalt.

Industriële oorpiercing healing tijd

Het is belangrijk om de genezingstijd te overwegen bij het kiezen van elk type kraakbeenpiercing. De genezingstijd kan sterk variëren voor industriële piercings. Industriële piercings hebben minimaal 9-12 maanden nodig om te genezen, dit aantal gaat omhoog met triple of quad industrials of interessante maar haalbare toevoegingen.

Een goed reinigend en doordringend nazorgregiment zal helpen het genezingsproces te versnellen en ervoor te zorgen dat je aan de kortere kant van het genezingsspectrum terechtkomt.

Bepaal zorgvuldig de ideale tijd van het jaar om je piercing te krijgen. Houd er rekening mee dat het het beste is om zwembaden, bubbelbaden, oceanen, meren en andere soorten activiteiten op waterbasis te vermijden terwijl je piercing geneest. Als dit normale onderdelen van je zomerplannen zijn, is het misschien het beste om in de winter te worden doorboord. Als u echter vaak hoeden draagt in de winter, kunt u er ook rekening mee houden dat ze een risico kunnen vormen om vast te komen te zitten in uw nieuwe sieraden.

Het wordt ook niet aanbevolen om industriële piercings op beide oren tegelijkertijd te krijgen. Dit komt omdat je wilt voorkomen dat je op de zijkant slaapt met je nieuwe piercing terwijl deze geneest.

industriële oorpiercing

Het verzorgen van uw Industriële Piercing

Nazorg is cruciaal om ervoor te zorgen dat je piercing correct geneest. Onjuist verzorgde piercings kunnen leiden tot infectie! Gelukkig is een goede piercingverzorging niet moeilijk of duur. Voor het grootste deel is alles wat nodig is om de tijd te nemen om je piercing goed schoon te maken, irriterende stoffen uit de buurt te houden en te voorkomen dat je je nieuwe sieraden trekt of vastpakt.

Om je piercing goed schoon te maken, wil je er eerst voor zorgen dat je handen schoon zijn. Was je handen altijd grondig voordat je je piercing aanraakt. we raden alleen een steriele zoutoplossing aan voor irrigatie en een milde zeep van medische kwaliteit om het gebied van de piercing schoon te maken, maar om nooit zeep in de piercing zelf te wrijven. Je piercer kan hiervoor meestal een goed product aanbevelen. Bij pierced.co raden we NeilMed Neilcleanse Piercing Aftercare aan. Vermijd het gebruik van andere oplossingen zoals waterstofperoxide, ontsmettingsalcohol of geparfumeerde zepen op je piercing. Stoffen als deze kunnen het natuurlijke vermogen van je lichaam om te genezen zelfs vertragen.

Het is belangrijk om eventuele vreemde irriterende stoffen uit de buurt van je nieuwe piercing te houden. Dit omvat alle haar- of huidverzorgingsproducten die u kunt gebruiken. Idealiter is het het beste om producten zoals haarspray volledig te vermijden terwijl je piercing geneest, maar als dat niet mogelijk is, zorg er dan voor dat je je oor beschermt tegen blootstelling aan de spray.

Het trekken of vastpakken van je sieraden kan ook het genezingsproces vertragen, dus wees extra voorzichtig bij het borstelen van je haar en vermijd het dragen van haaraccessoires of hoeden die het risico lopen om te haken. Degenen met lang haar willen misschien hun haar terugbinden om te voorkomen dat het verstrikt raakt in de sieraden terwijl uw industriële piercing geneest.

Wat te doen als u Vermoed een infectie of hypertrofische littekens

Piercingbulten, zwelling, pus of een warm aanvoelende huid rond het piercinggebied kunnen allemaal tekenen zijn van een geïnfecteerde piercing voor elk type lichaamssieraden. Infectie is eigenlijk zeer onwaarschijnlijk, tenzij in gevallen van extreme verwaarlozing en een bron van bacterieoverdracht aanwezig, 99% van de problemen met betrekking tot piercings irritaties zijn, veroorzaakt door problemen zoals slapen, druk, slecht passende sieraden of aanraking. Als je vermoedt dat je piercing geïnfecteerd is, is het het beste om het meteen te laten controleren in plaats van de infectie de kans te geven om erger te worden. Bezoek uw arts om het te laten evalueren, vooral als u koorts opmerkt naast andere infectiesymptomen.

Een andere mogelijke oorzaak van irritatie kan een allergische reactie op bepaalde metalen zijn. Het is altijd het beste om bij het kiezen van uw sieraden te blijven bij metalen van implantaatkwaliteit om mogelijke reacties te voorkomen.

Soorten sieraden voor industriële piercings

Een rechte 14 gauge barbell is de klassieke sieradenstijl voor industriële piercings. Je bent echter zeker niet beperkt tot de industriële barbell! Er is een scala aan andere leuke sieradenstijlen en opties die u kunt overwegen voor uw industriële piercing. Liefhebbers barbell opties zijn beschikbaar met bungelende charmes, zigzags of woorden. Je kunt ook de gewone metalen draaduiteinden van je halter verwisselen voor uiteinden met een beetje meer stijl, zoals unieke edelstenen of leuke vormen. Opgemerkt moet worden dat kostuumjuwelen nooit mogen worden gedragen, omdat de materialen niet geschikt zijn voor gebruik in het lichaam. alleen materialen van implantaatkwaliteit mogen worden gedragen

Onze favoriete oorpiercing sieraden

Klaar om je eigen industriële piercing te krijgen?

Als u zich in de omgeving van Newmarket, Mississauga of Toronto bevindt en klaar bent om meer te leren of uw eigen industriële piercing te krijgen, staat het team van Pierced klaar om u te helpen. Onze zeer gewaardeerde piercingsalon wordt bemand door ervaren piercingprofessionals die ervoor zorgen dat uw volgende piercingsessie comfortabel, snel en zo pijnloos mogelijk is. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we een brede selectie sieraden hebben om uw industriële piercing perfect te begeleiden.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.