Hoeveel kost het om een tattooshop te starten?

De vraag van consumenten naar tatoeages is de afgelopen jaren gestaag gestegen. 36% van de Amerikanen tussen de 18 en 29 jaar heeft ten minste één tatoeage. Tatoeages worden niet langer als taboe beschouwd door de samenleving en meer mensen laten ze een statement maken over hun levensstijl.

De brede acceptatie van tatoeages vandaag maakt de tattoo-business een lucratieve onderneming voor diegenen die body art willen vieren. Als u een tattooshop wilt starten, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle kosten, van licenties tot het verwerven van benodigdheden. Hier is een overzicht van alle kosten die u zult maken bij het opzetten van een tatoeagebedrijf.

1. Huur

De huur varieert sterk tussen geografische locaties. Als je in een drukke stad als LA of New York woont, kun je veel geld uitgeven aan huur – zelfs 20 keer meer dan wanneer je in een landelijk gebied zou wonen. U moet ook andere uitgaven opnemen, zoals elektriciteit, telefoon en wifi. Sommige verhuurders vereisen dat u een huurovereenkomst ondertekent als u voor een lange tijd huurt, terwijl anderen flexibel zijn als het gaat om huren, zodat u kunt onderhandelen.

2. Meubilair

Tattooshops gebruiken speciaal meubilair dat voldoet aan de voorschriften van de gemeente en de staat. Doe vooraf je onderzoek en identificeer bedrijven die tattooshopmeubels verkopen. Zorg ervoor dat u prijzen vergelijkt om de beste deals te krijgen. U kunt gewone stoelen krijgen voor de klantenservice. Als u van plan bent om een grote operatie met veel tatoeëerders te hebben, heeft u mogelijk financiering nodig om meubels en apparatuur te kopen. Een directe online titellening kan helpen.

3. Marketing

Om uw tattoo-bedrijf op de markt te brengen, moet u visitekaartjes afdrukken, etalageafbeeldingen maken en een marketeer inhuren. U moet ook een zakelijke website maken met portfolio’s van uw tattoo-artiesten, hun contactgegevens en getuigenissen van klanten.

De initiële marketingkosten kunnen een beetje hoog zijn omdat je probeert je naam daar te krijgen. In de andere maanden kan $ 150 tot $ 200 per maand voldoende zijn voor advertenties. Maar als uw marketingcampagnes professionele fotografie, gastberichten en krantenadvertenties bevatten, moet u mogelijk meer uitgeven.

4. Tatoeëren Benodigdheden

Je hebt tatoeagepistolen, naalden, rubberen handschoenen, scheermesjes en inktsterilisatieapparatuur nodig. U moet ook elke maand apparatuur aanvullen. Dit hangt echter af van de grootte van uw bedrijf en hoe druk u het heeft. Tattoo-bedrijven hebben het meestal drukker in de zomer en minder druk in de winter.

5. Werknemers

Sommige tattooshops betalen tatoeëerders op commissiebasis, terwijl anderen ze per uur betalen. Als u een erkende tatoeëerder bent, hoeft u misschien niet meteen tatoeëerders in te huren – u kunt alles zelf doen. Maar als u besluit om werknemers in dienst te nemen, kunt u onderhandelen over betalingsvoorwaarden omdat er geen vaste lonen zijn voor freelance tattoo-artiesten.

6. Overige kosten

Bij het opstellen van uw tattoo-bedrijfsplan, inclusief aansprakelijkheidsverzekering, bedrijfslicenties en vergunningen. Als u werknemers heeft, betaalt u tot 15% aan loonheffingen en 10% aan personeelsbeloningen (zoals een ziektekostenverzekering). U hebt ook een kantoortelefoon, Wi-Fi, computers en printers nodig voor uw installatie.

Totale kosten

De totale kosten van het starten van een tattoobedrijf zijn afhankelijk van vele factoren, zoals locatie, huur en bedrijfsgrootte. Volgens een schatting kost de onderneming u niet minder dan $ 27.000, alles inbegrepen. Het bedrag kan iets hoger of lager zijn, afhankelijk van de specifieke uitgaven.