Hoe u uw tattooshop winstgevend kunt maken

Sommige bedrijven komen en gaan omdat ze gebaseerd zijn op trends en de smaak van mensen, maar de tattoo-industrie heeft de tand des tijds doorstaan. In feite ervaart het momenteel verjonging dankzij beroemde tattoo-artiesten die realityshows hosten.

Er zijn ongeveer 20.000 tattooshops in de VS, maar er is ruimte voor meer omdat de vraag naar tatoeages toeneemt. Dus, als je erover hebt nagedacht om een tattooshop te openen, is dit het moment. Het is echter niet genoeg om alleen een tattooshop te openen, je moet er ook voor zorgen dat het winstgevend is, zodat je de winkel niet sluit. Dit is wat u moet doen om uw tattooshop winstgevend te maken.

1. Kies de juiste locatie

De locatie van een tattooshop is cruciaal voor het succes ervan. Als u bijvoorbeeld winkelt in een gezinsvriendelijke gemeenschap, heeft u misschien niet veel klanten. Goede locaties voor een tattooshop zijn winkelcentra, vlooienmarkten en in de buurt van universiteitscampussen.

Een eerdere studie gepubliceerd in de Amerikaanse National Library of Medicine onthulde dat 69% van de ondervraagde studenten een tatoeage of een piercing kreeg tijdens hun studie. Wanneer u een tattooshop in de buurt van een universiteit opent, heeft deze een gestage stroom inloopverkeer. Het moet ook dicht bij het openbaar vervoer zijn om ervoor te zorgen dat studenten zonder voertuigen er gemakkelijk bij kunnen.

Een winkelcentrum is ook een geweldige locatie voor een tattoo-bedrijf, omdat de verhoogde blootstelling zal helpen nieuwe klanten aan te trekken. U kunt vensterafbeeldingen gebruiken om voorbijgangers aan te trekken. Als u een kosteneffectieve locatie wilt, is een rommelmarkt voldoende. U moet echter gezondheidslicenties en bestemmingsvergunningen verkrijgen, zoals u zou doen voor een traditionele locatie. Maar u bespaart geld omdat u niet verantwoordelijk bent voor nutsvoorzieningen en onderhoud van het pand.

2. Bied meer dan tatoeages

Winstgevende tattooshops bieden een verscheidenheid aan diensten, niet alleen tatoeëren. Treed in hun voetsporen om uw salon winstgevend te maken. Hier zijn enkele producten en diensten die u kunt verkopen:

  • Lokale kunst
  • Piercings
  • Sieraden voor piercings
  • Nazorgproducten
  • In-home tatoeëren
  • Organiseer speciale evenementen tijdens de Breast Cancer Awareness-maand. Overlevenden van borstkanker krijgen aangepaste tatoeages om hun littekens te bedekken en uw tattooshop krijgt blootstelling.

Als u niet genoeg geld heeft om uw diensten uit te breiden, kunt u online titelleningen aanvragen. Met het geld kunt u meteen beginnen met het aanbieden van aanvullende diensten.

3. Focus op Marketing

Voordat iemand een tatoeage krijgt, doen ze veel onderzoek om de juiste tatoeëerder te vinden. U kunt vertrouwen hebben in uw tatoeëervaardigheden en voldoende klanten hebben om uw bedrijf overeind te houden, maar als u goed geld wilt gaan verdienen, richt u dan op verschillende marketingstrategieën.

Mond-tot-mondreclame is verbazingwekkend krachtig in de tattoo-industrie, maar je hebt ook een sterke online aanwezigheid nodig. Maak een professionele website met een gedenkwaardig domein. Maak een lijst van uw services, voeg profielen van tatoeëerders toe en neem een routebeschrijving naar uw bedrijfslocatie op. Voeg een blogsectie toe en schrijf regelmatig blogposts om de positie van uw site in zoekmachines te verhogen

Een ander geweldig marketingmedium is social media. Op foto’s gebaseerde platforms zoals Facebook en Instagram kunnen u helpen een groter publiek te bereiken. Facebook heeft een ingebouwd beoordelingssysteem waarmee je het vertrouwen van potentiële klanten kunt winnen. Verhoog de betrokkenheid op sociale media door snel te reageren op beoordelingen, opmerkingen en vragen.