Hoe een geïnfecteerde oorpiercing te behandelen?

Tegenwoordig is het moeilijk om iemand te vinden zonder een oorpiercing. Piercings komen nu vaker voor dan ooit tevoren. Maar als je je oren laat doorboren, kom je ook met een lijst met onderhoudsinstructies.

Als je wilt dat je piercings een leven lang meegaan, is het belangrijk om het gebied schoon en vrij van infecties te houden. En hoewel het laten piercen van je oren door een professional het risico op infectie en complicaties kan helpen verminderen, garandeert het niet dat ze niet geïnfecteerd raken.

Zodra je de piercingshop verlaat, is het aan jou om thuis het nodige werk te doen om het gebied te helpen genezen en vrij te blijven van infecties. Helaas hebben veel mensen die hun oren snel hebben laten doorboren met een piercingpistool, op de harde manier ontdekt dat het NIET laten doen van een professionele piercer (met een naald) het werk de eerste keer goed kan doen, later kan resulteren in een wereld van pijn en frustratie.

Piercing Kamer

Denk je dat het je niet kan overkomen? Denk nog eens goed na. Eén snelle Google-zoekopdracht en je zult talloze horrorverhalen vinden vol met een eindeloze reeks individuen die klagen over infecties.

Hoe weet ik of mijn oorpiercing geïnfecteerd is?

De symptomen van een oorpiercing zijn meestal zowel zichtbaar als irriterend of pijnlijk. Let goed op de volgende indicaties van een infectie:

  • Roodheid
  • Tederheid
  • Zwelling
  • Heet om aan te raken
  • Lekkende of sijpelende vloeistof of puss
  • Koorts
  • Pijnlijk om aan te raken

Als u een van de bovenstaande ervaart, is de kans groot dat u een infectie heeft. Maar maak je nog geen zorgen. Lees verder voor meer informatie.

Als je onlangs je oren hebt laten doorboren en je begint enige tijd later te merken dat dingen er gewoon niet goed uitzien of voelen, dan is de kans groot dat er een infectie broeit.

Wat gebeurt er met een geïnfecteerde oorpiercing?

Kortom, elke prikwond in je huid maakt je vatbaar voor bacteriën of andere schadelijke verontreinigingen die binnenkomen voordat die wond vanzelf kan genezen.

Hoe kan ik een oorpiercinginfectie verwijderen?

Als er geen koorts aanwezig is, de infectie mild lijkt en er heel weinig pijn is, dan zal het een stuk gemakkelijker zijn om de infectie thuis op te ruimen met eenvoudige vrij verkrijgbare wasbeurten. Deze uitspraak geldt vrijwel voor bijna alle oorpiercings.

Was om te beginnen beide handen grondig met warm zeepsop. Dit zorgt ervoor dat er geen andere ziektekiemen of bacteriën in de reeds geïnfecteerde piercingplaats worden geïntroduceerd.

Bereid vervolgens een warm zoutwateroplossing om rechtstreeks op het geïnfecteerde gebied aan te brengen. Dit kan worden gemaakt door een kwart van een theelepel zeezout te nemen en dit te mengen met een kopje kokend water. Laat de oplossing iets afkoelen.

Terwijl het water nog warm is, gebruik je je vingers en een steriel katoenen of gaasje om het zoute water op de voor- en achterkant van de piercingplaats aan te brengen. Nadat je klaar bent met het schoonmaken van het gebied, gebruik je een schone, droge papieren handdoek om je oorlellen te drogen.

Probeer niet naar een handdoek of een gezichtsdoek te grijpen, omdat deze dingen vol kunnen zitten met ziektekiemen en bacteriën, vooral als ze niet rechtstreeks uit de droger komen.

Zorg ervoor dat u het geïnfecteerde gebied twee keer per dag reinigt met de zeezoutoplossing en de reinigingen zo ver mogelijk uit elkaar plaatst. Een goede vuistregel is om het gebied een keer in de ochtend en een keer ’s nachts schoon te maken.

Hoe kan ik een oorontsteking na de piercing voorkomen?

Het voorkomen van een oorontsteking nadat je net je oren hebt laten piercen is vrij eenvoudig. Volg eerst en vooral altijd de nazorginstructies op die de piercer je heeft gegeven. Regelmatig handen wassen is ook een van de beste manieren om mogelijke infecties op de weg te voorkomen.

Doorboorde Newmarket Aftercare Producten

Zorg er bovendien voor dat u de piercingplaats niet verwondt, omdat een gebroken huid een gemakkelijke plek wordt voor bacteriën om naar binnen te sluipen en een infectie te beginnen.

En het allerbelangrijkste, zoek altijd, altijd, altijd naar een gerenommeerde piercer om je piercings te doen. Zoek iemand met ervaring, die hoge normen heeft voor netheid en hygiëne, een onberispelijke winkel houdt en de beste veiligheidsnormen volgt. Wees niet bang om te vragen om hun instrumenten te zien. Steriele instrumenten worden verpakt in speciale sterilisatiepakketten en zijn door een speciale sterilisatiemachine geleid die een autoclaaf wordt genoemd.

Doorboorde Newmarket - Schone piercingomgeving

Zorg er ten slotte voor dat u een soort metaal gebruikt dat geen allergische reactie veroorzaakt. Daarom is het goed om te weten voor welke soorten metalen je wel en niet allergisch bent.

In of rond Newmarket, Ontario en klaar om de volgende stap te zetten?

Dus, voor u ren weg om je oren te laten piercen, doe je onderzoek en zoek naar een hooggekwalificeerde piercer zoals het team van Pierced. Zorg er vervolgens voor dat u de nazorginstructies tot op de letter volgt. Als je de tijd neemt om het gebied schoon te houden, zorg je ervoor dat je nieuwe piercings infectievrij blijven.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.