Hoe bereid je je huid voor op een nieuwe tatoeage?

TBG 2021 1
Bron:

Zelfs voordat je hebt besloten om een tatoeage te laten zetten, heb je waarschijnlijk al het ontwerp gekozen dat je wilt en zelfs onderzocht hoe het voelt om een tatoeage te laten zetten. Maar deze mentale voorbereiding is slechts een deel van het proces. Het krijgen van hun eerste tatoeage is voor de meeste mensen vaak een opwindend en opwindend ding om naar uit te kijken. Hier zijn enkele huidverzorgingstips om ervoor te zorgen dat je huid zo klaar is als maar kan zijn voor je eerste (en zelfs volgende) tattoo-sessie:

Zorg ervoor dat je huid gehydrateerd en gehydrateerd is

Als je al een goed hydratatie- en vochtinbrengend regime voor je huid hebt, dan zal het gemakkelijker voor je zijn als je eenmaal je tatoeage hebt laten zetten. Het punt is dat het hebben van een voldoende gehydrateerde huid iets is dat tatoeëerders, huidverzorgingsexperts en make-upprofessionals zullen aanbevelen voor iedereen die overweegt een tatoeage te laten zetten. Zorg ervoor dat je huid in goede conditie is bij het krijgen van een tatoeage, want het speelt een grote rol in hoe je huid erop zal reageren. Minimaliseer ook make-up tijdens de dagen voorafgaand aan de grote dag. In feite is het volledig overslaan van make-up op de dag voordat je een tatoeage krijgt een geweldig idee.

Gehydrateerd zijn is noodzakelijk om een gezond lichaam te behouden, veel meer wanneer je van plan bent om geïnkt te worden. Een gehydrateerde huid verbetert ook de conditie van je huid veel, omdat het je huid veel veerkrachtiger maakt. Dit zal het aanbrengen van tatoeage-inkt gemakkelijker helpen.

Probeer producten en reinigingsmiddelen met natuurlijke ingrediënten te gebruiken om huidirritatie te voorkomen en je huid gehydrateerd te houden. Geitenmelkzeepbevat bijvoorbeeld caprylzuur en caprinezuur, die beide bekend staan om hun hydraterende eigenschappen. Het melkzuur in geitenmelk helpt ook om de huid te exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen. Aloë vera zeep daarentegen bevat alleen aloë vera-extract en bevat geen andere hydraterende ingrediënten. Probeer je eigen onderzoek te doen en kom met producten die het beste werken voor de hydratatie van je huid.

Als je een vochtarme huid hebt, kies dan voor het aanbrengen van een vochtinbrengende crème 2-3 keer per dag. Vergeet niet om dit ook op de dag van je tattoo sessie te doen. Als u op zoek bent naar huidverzorgingsproducten die uw huid zeker gehydrateerd houden, is KryzUy.com een geweldige bron. U kunt hier klikken om de site te bekijken.

Scheren en exfoliëren

TBG 2021 2
Bron:

Naast hydrateren, verbeter je de conditie van je huid nog meer door te scrubben. Exfoliëren gaat hand in hand met hydrateren, omdat het je huid zal helpen de moisturizer beter te absorberen. Vergeet niet om zacht te gaan tijdens het scrubben, vooral bij het gebruik van een loofah. Als je nog niet eerder een loofah hebt gebruikt, kun je met elke zachte exfoliant gaan.

Het wordt ook aanbevolen om het gebied in uw huid te scheren om van plan te zijn om geïnkt te worden. Hoewel je tatoeëerder dit waarschijnlijk voor je zal doen, kun je het zelf doen omdat niemand je huid beter kent dan jij.

Pas echter op dat je zelfs de kleinste snijwonden of inkepingen van het scheren niet hebt. Zorg ervoor dat alle scheersneden en inkepingen volledig zijn genezen voordat je naar je tatoeëerder gaat. Zorg er hiervoor voor dat je na elke scheersessie je favoriete vochtinbrengende crème aanbrengt. Het zou helpen als je ook aftershaves die alcohol bevatten weggooit, omdat dit je huid zal uitdrogen.

Raak niet verbrand (of zelfs gebruind)

Een van de laatste dingen die je wilt voor je tattoo-sessie is een zonnebrand op het huidgebied dat je wilt inkten. Afgezien van het pijnlijke gevoel dat een zonnebrand met zich meebrengt, zal uw afspraak waarschijnlijk worden uitgesteld totdat uw huid zich volledig ontwikkelt. Het is leuk als je voor een tatoeage op de arm gaat, omdat het dragen van kleding met lange mouwen voldoende is om het te beschermen tegen de zon. Maar tijdens warm weer, wanneer u lichte kleding wilt dragen, zorg er dan voor dat u ten minste SPF-50 zonnebrandcrème aanbrengt.

Vermijd ook zonnebanken en liggen op een zonnig strand. Als het mogelijk is, minimaliseer dan activiteiten die je te veel blootstelling van de zon geven. Maar als je werk erom vraagt of als het echt nodig is, koop dan UV-beschermende kleding bovenop je SPF-50 zonnebrandcrème. Het is ook verstandig om weerberichten te controleren om te weten of er een bijzonder UV-zware dag op je afkomt.

Zorg voor een dieet dat een gezonde huid bevordert

Terwijl het gaat om het houden van je huid in de best mogelijke conditie, moeten de items die je consumeert ook worden besproken. Dranken en voedingsmiddelen kunnen de gezondheid van uw huid beïnvloeden, en zoals eerder vermeld, zal dit rekening houden met hoe uw huid reageert op het tatoeageproces. Als algemene regel moet u voedsel of dranken vermijden die uw huid droog achterlaten. De meeste hiervan zijn items die zout, suikerachtig en gevuld met te veel geraffineerde koolhydraten.

Wat u in uw dieet moet opnemen, is vis: met name tonijn, makreel en zalm. Ze hebben veel essentiële vetzuren (EFA) genaamd omega-3. Noten zoals paranoten en amandelen zouden wonderen doen. Het stapelen van vitamine E, selenium en andere antioxidanten zal een ton helpen. Je kunt dit ook gebruiken als excuus om meer avocado te eten, omdat avocado’s rijk zijn aan vitamine E en C en gezonde vetten.

Het consumeren van veel vitamine C houdt niet alleen je immuunsysteem intact, maar revitaliseert ook je huid omdat het de collageenproductie bevordert. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn donkere, bladgroenten, zoete aardappelen, paprika’s, tomaten, citrusvruchten en meer. Hoewel het goed is om supplementen te nemen voor een compleet dieet gevuld met alle andere vitamines en mineralen, zijn natuurlijke voedingsstoffen uit vers fruit en groenten een betere manier om een gezondere huid te krijgen.

Sla cafeïne en alcohol over op de dag van je sessie

Zorg ervoor dat je niet binnen 48 uur voor je reis naar de tattooshop gaat drinken. Alcohol kan je bloed zelfs dunner maken, wat meer bloedingen betekent tijdens het tatoeageproces. Afgezien van onnodige risico’s, beïnvloedt overtollig bloed de inkt, zodat uw eindresultaat rommelig kan worden en mogelijk niet zo nauwkeurig is als hoe u wilt dat het is.

Het zou het beste zijn om cafeïne te vermijden voor je sessie en erna, terwijl de tatoeage nog steeds geneest. Het genezingsproces is eigenlijk afhankelijk van het vermogen van je bloed om te stollen om de huid te herstellen die is aangetast door de inkt die je tatoeage mooi maakt.

Houd er rekening mee dat cafeïne ook aanwezig is in veel andere veel voorkomende voedingsmiddelen en dranken, waarvan sommige u zich misschien niet bewust bent:

Houd er rekening mee dat cafeïne ook te vinden is in andere veel voorkomende voedingsmiddelen en dranken en niet alleen in koffie. Enkele van deze onbekende cafeïnebronnen die de meeste mensen niet kennen, zijn:

  • Ontbijtgranen
  • Frozen yoghurt
  • Sommige soorten frisdranken
  • Chocolade
  • Thee
  • Energiedrankjes

Het krijgen van een tatoeage zal altijd een leuke en gedenkwaardige ervaring zijn. Mensen hebben vaak een emotionele band met elk ontwerp dat ze kiezen. Ja, het eigenlijke tatoeageproces kan een beetje pijn veroorzaken. De risico’s om geïnkt te worden zijn echter geminimaliseerd, omdat professionele kunstenaars er altijd naar hebben gestreefd om meesters te zijn in hun vak. Bovendien, zoals hierboven getoond, is het verzorgen van je huid en ervoor zorgen dat je een positieve ervaring zult hebben niet veel nodig.