Doen piercings pijn?

Piercings kunnen pijn doen. Je prikt immers gaten in je lichaam. Gelukkig zijn ze snel voorbij en is de pijn voor de meeste mensen gering. U kunt ook pijn minimaliseren op basis van locatie en voorbereiding. Als je een piercing wilt, maar je maakt je zorgen over pijn, maak je geen zorgen, het is niets dat je niet aankunt.

Voor de meeste mensen (en de meeste piercings) voelen piercings als een knijp. Dit wordt beïnvloed door pijntolerantie en piercinglocatie. Sommige veel voorkomende locaties, zoals oorlelpiercings, hebben weinig pijn omdat ze vlezig zijn. Gebieden met taaier kraakbeen zijn iets pijnlijker, zoals een steek. Toch is het binnen enkele seconden voorbij.

Als je een lage pijntolerantie hebt, kun je niet veel doen om dat te veranderen. Maar u kunt een piercinglocatie kiezen met minder pijn. Dit is ook een goed idee voor je eerste piercing, omdat je nog niet weet hoe je pijntolerantie is.

Piercing Pijn Schaal

Piercing Pijn Grafiek

Hoeveel doen piercings pijn?

Wat zijn de meest pijnlijke piercings?

Hier is onze lijst met piercings van minst tot meest pijnlijk:

 • Oorlellen
 • Navel/Navel
 • Lippen
 • Neus/neusgat
 • Tussenschot
 • Wenkbrauw
 • Tong
 • Daith
 • Schroef
 • Roek
 • Conch
 • Industrieel
 • Oppervlak
 • Tepel
 • Genitaal

Oorlellen

Oorlelpiercings zijn de minst pijnlijke plek om doorboord te worden. Het is een vlezig gebied dat naalden gemakkelijk doorboren. Dit is een veel voorkomende piercing, zelfs bij kinderen. Het is een geweldige plek voor je eerste piercing.

Pijnschaal: 1/10

Navel/Navel Piercings

Navelpiercings, ook bekend als navelpiercings, zijn een ander vlezig gebied.

Pijnschaal: 1/10

Lippiercings

De lippen zijn ook een vlezig gebied. Ze bieden een aantal opties voor lage pijnpiercings zoals slangenbeten, labret en medusa-piercings.

Pijnschaal: 1/10

Neus/Neusgat Piercings

Dit is de eerste kraakbeenpiercing op de lijst. Dit is waar de pijn begint toe te nemen. Het is nog steeds minimaal, een lichte steek voor de meesten.

De mogelijke uitzondering zijn septum piercings. De septum piercing kan lage pijn hebben zolang uw piercer de sweet spot waar het kraakbeen niet zo dik is als een lage pijnpiercing. Dat is een goede reden om je te laten piercen door een professional.

Pijnschaal: 2/10

Wenkbrauw

Wenkbrauwpiercings zijn milde pijn, het wordt vergeleken met een drukgevoel.

Pijnschaal: 3/10

Tong piercings

Dit zijn de eerste soorten piercings met opvallende pijn. Mensen beschrijven het vaak als een 4/10 tot 5/10 op de pijnschaal.

Kraakbeen Oorpiercings

Kraakbeen oorpiercings bieden meer weerstand dan oorlelpiercings. Als gevolg hiervan zijn ze pijnlijker om te doorboren. De hogere pijn oorpiercings omvatten:

 • Daith
 • Schroef
 • Roek
 • Conch
 • Industrieel

Pijnschaal: 5/10-6/10

Oppervlakte Piercings

Oppervlaktepiercings, met name ankers, doen er iets langer over om uit te voeren. Hierdoor is de pijn langer aanwezig.

Pijnschaal: 6/10

Tepelpiercings

De tepel is een gevoeliger gebied. Als gevolg hiervan kan het pijnlijker zijn om te doorboren. Hoe gevoeliger ze zijn, hoe hoger de pijn.

Pijnschaal: 7/10

Genitale piercings

Vooral de geslachtsdelen zijn gevoelig. Ze zijn over het algemeen het meest pijnlijke gebied om te doorboren en kunnen langer aanhoudende pijn ervaren.

Pijnschaal 7/10+

Onze favoriete piercing nazorg

Doen piercings pijn na?

De pijn die je voelt tijdens een piercing mag maar een paar seconden duren. Voor meer gevoelige gebieden zoals tepels of geslachtsdelen kan de pijn iets langzamer vervagen, maar het zou nog steeds maar een paar momenten moeten duren. Het is echter niet ongebruikelijk dat piercings zacht zijn tijdens het genezen.

De pijn zou binnen een week volledig moeten verdwijnen. Slepende pijn daarbuiten heeft meestal een bron. De onmiddellijke zorg is meestal een infectie. Gelukkig zijn infecties zeldzaam, meestal is het irritatie tijdens regelmatige genezing.

Roodheid, bultjes en pijn worden meestal veroorzaakt door irritatie. Probeer te voorkomen dat je de piercing aanraakt en zorg ervoor dat er niets tegenaan schuurt. Veel voorkomende boosdoeners zijn haar, hoeden of losse kleding die aantrekt, beweegt of druk uitoefent op de piercing.

Als je piercings tekenen van irritatie vertonen, kun je het behandelen met een salt soak.

 • 1 kopje warm water
 • 1/4 theelepel niet-gejodeerd zout

U kunt dit mengsel twee keer per dag gedurende 5 tot 10 minuten gebruiken.

Hoe piercingpijn te voorkomen

Je kunt piercingpijn niet echt vermijden, maar je kunt het wel minimaliseren. De meest effectieve manier om pijn te verminderen is door een lage pijnpiercinglocatie te kiezen. Andere nuttige technieken zijn:

 • Ga naar een professionele piercing artist
 • Hand-holding
 • Een bal knijpen
 • Meditatieve of yogische ademhaling

Ga naar een professionele piercing artist

Je beste gok is altijd met een professional. Je wilt geen piercing krijgen van een parttime piercer met een pistool. Je wilt iemand met intieme kennis, training en een schat aan ervaring. Ze zijn in staat om consequent piercings op de juiste locatie te leveren voor veilige, minder pijnpiercings.

Onze Newmarket piercingshop heeft fulltime, opgeleide en ervaren piercers in dienst. We hebben alleen de beste piercing artiesten om de hoogste veiligheidsnormen en piercingkwaliteit te garanderen, elke keer weer.

Handen vasthouden om piercingpijn te verminderen

Het komt vrij vaak voor dat mensen die nerveus zijn over piercings of naalden elkaars hand vasthouden met iemand om wie ze geven. Hoewel dit meestal wordt gedaan met het oog op comfort en zekerheid, blijkt dat dit ook fysieke pijn verlicht.

Een recente studie onder leiding van Dr. Goldstein van het Institute of Cognitive Science van de Universiteit van Colorado ontdekte dat het vasthouden van de hand van een geliefde een effectieve methode is voor pijnverlichting. Dus neem je s/o, bff of een familielid mee voor wat hand-holding ondersteuning.

Knijpen in een bal

Knijpen kan tijdelijke pijnverlichting bieden. Naast het bieden van afleiding, kan de inspanning pijn verlichten tijdens het knijpen. In de tijd vóór de verdoving bijten mensen tijdens operaties op harde leren strips. Knijpen in een bal biedt dezelfde principes, zonder je tanden te beschadigen!

Je kunt zowat alles gebruiken voor deze techniek, stressballen, tennisballen, zelfs playdough.

Meditatieve of yogische ademhaling

Controle krijgen over je ademhaling is de gemakkelijkste en snelste manier om controle over jezelf te hebben. Dit is vooral handig als je angstig bent voor de piercing. Kalm zijn kan helpen om de pijn die je voelt tijdens een piercing te verminderen.

Een eenvoudige en kalmerende ademhalingstechniek is de 4-7-8 methode:

 • Adem volledig uit (al je adem) door je mond
 • Adem in door je neus voor een telling van 4
 • Houd je adem in voor een telling van 7
 • Adem je adem uit voor een telling van 8
 • Herhaal dit terwijl u zich concentreert op de ademhaling (ten minste vier herhalingen)

Hoe zit het met verdovende sprays, pijnstillers en alcohol?

Het is meestal het beste om deze te vermijden. Alle drie zijn ze meer een belemmering dan een potentiële hulp. Het is niet bewezen dat verdovende sprays pijn verminderen en ze kunnen bevriezing riskeren. Pijnstillers verdunnen het bloed en kunnen het genezingsproces langzamer maken. Alcohol vertraagt ook het genezingsproces en verhoogt vaak de pijn van het doorboord worden.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.