De ultieme piercing healing en aftercare gids

Je hebt het gedaan. Je hebt een nieuwe piercing! Wat gebeurt er dan?

Een stevige piercing nazorg routine is belangrijk voor een gezonde en gelukkige piercing. Deze piercing healing en nazorg gids legt uit hoe je het beste voor je verse piercing kunt zorgen! Je lichaam is complex en het is onze taak om je op de veiligste, meest comfortabele manier door je piercingreis te begeleiden.

Wat u kunt verwachten:

Laten we eerst de mythes uit de weg ruimen. Het is normaal en de meeste mensen zullen sommige – en soms alle – van de onderstaande symptomen ervaren tijdens het genezen van hun verse piercing.

  • Lichte bloeding
  • Zwelling
  • Tederheid
  • Jeuk
  • Kneuzingen
  • Pijn
  • Vorming van lichaamsbrokken

Tijdens de eerste genezingsfasen is het heel gebruikelijk om jeuk te ervaren, afscheiding van een witachtig gele vloeistof die een korst op de sieraden zal vormen, evenals droogheid en roodheid rond de piercing. Deze symptomen worden vaak verward met tekenen van infectie. Als u zich zorgen maakt, kunt u het beste contact opnemen met uw professionele piercer.

Wat zijn de genezingstijden?

De typische oorlelpiercing heeft ongeveer 8 weken nodig om te genezen. Elk lichaam is anders en kan piercings sneller of langzamer genezen. Andere oorpiercings kunnen tussen de 3 en 12 maanden duren om volledig te genezen. Body piercings zijn grotendeels afhankelijk van de specifieke piercings, dus het is het beste om je piercer te vragen op het moment van de piercing!

U kunt over het algemeen weten dat uw oorpiercing is genezen zodra elke afscheiding, zwelling, roodheid of pijn stopt, maar de beste manier om te weten of uw piercing volledig is genezen, is door uw professionele piercer te bezoeken voor een beoordeling voordat u aanneemt dat deze is genezen.

Verwacht en leer van je eigen helende reis

Je levensstijl en dagelijkse routine spelen een grote rol in je helende tijdsvermogen. Dingen zoals het vaak moeten dragen van een helm kunnen de genezingstijd van oorpiercings beïnvloeden, terwijl het vaak doen van sit-ups in de sportschool, meerdere keren per week zwemmen in het zwembad of een slechte houding in het bijzonder tijdens het zitten aan een bureau van invloed kan zijn op de genezing van navelpiercings. Zelfs werken in een stoffige omgeving zoals een constructie met blootgestelde neus- of oorpiercings kan uw genezend vermogen beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de soorten kleding die je vaak draagt. Hoge verspilde broeken of grote riemen kunnen bijvoorbeeld de genezing van een navelpiercing verlengen.

Een slimme tip is om na te denken over de beste tijd van het jaar om je te laten piercen volgens je levensstijl. Als je sporten beoefent die je aanmoedigen om de piercing tijdens het spelen te verwijderen, of als deze beschadigd kan raken door fysiek contact zoals vechtsporten of rugby, kun je je schema plannen. Zomertijd en vakanties kunnen gepaard gaan met veel zwemmen, zand en blootstelling aan de zon, in welk geval u misschien geen helende piercing wilt overwegen.

Hoe zorg je voor een frisse piercing?

De sleutel tot een optimale piercing healing is reinigen. Een schone piercing is een happy piercing! Met twee eenvoudige dagelijkse stappen zou je op weg moeten zijn naar een ideale piercing healing reis.

Stap 1: Je verse piercing schoonmaken

Je handen wassen!  Het is super belangrijk dat je je nieuwe piercing alleen met schone handen aanraakt.

Schoonmaken omvat het wassen van je piercing, sieraden en de omliggende huid. De beste tijd om dit te doen is aan het einde van een douche, na het wassen van je haar en lichaam.

Zorg er altijd voor dat je handen vers gewassen zijn voor alle nazorg.

Neem een hoeveelheid zeep ter grootte van een erwt en schuim in je vers gereinigde handen. Was het gebied van je nieuwe piercing voorzichtig, wees voorzichtig om je sieraden niet te verplaatsen of te draaien en om geen zeep in de wond zelf te forceren.

Wij raden PurSan zeep aan voor een optimale reiniging van je verse piercing. Als u een andere zeep wilt gebruiken, zorg er dan voor dat u een zeep van medische kwaliteit op basis van glycerine kiest zonder kleurstoffen, geuren of triclosan, omdat deze cellen kunnen beschadigen en de genezing kunnen verlengen. LET OP: Gebruik geen zeep!

Spoel de voor- en achterkant grondig af en dep droog met gaasjes of keukenpapier. We raden het gebruik van doeken niet aan, omdat ze bacteriën kunnen bevatten. Het is belangrijk om het piercinggebied zorgvuldig te drogen, omdat het nat laten de wond kan aanmoedigen om extra vocht te absorberen en de genezing te verlengen.

Stap 2: Je verse piercing irrigeren

Irrigatie is de manier waarop we de dagelijkse opbouw die zich op natuurlijke wijze aan de achterkant en voorkant van onze nieuwe piercing vormt, afspoelen. Deze zijn een normaal bijproduct van ons lichaam, maar we willen elke opbouw vermijden die de genezing kan vertragen en / of complicaties kan veroorzaken.

Irrigatie moet aan het andere einde van de dag te doen vanuit je douche. Als je bijvoorbeeld meestal ’s ochtends gaat douchen, irrigeer je je piercing dan ’s nachts. En als je meestal ’s nachts gaat douchen, irrigeer je piercing dan ’s ochtends.

We raden aan om Neilmed Saline Spray te gebruiken, omdat het is wat onze piercers vertrouwen als nazorg. Als u ervoor kiest om andere nazorg te gebruiken, zorg er dan voor dat u een additiefvrije verpakte zoutoplossing gebruikt. Vermijd het gebruik van zelfgemaakte zoutmengsels, omdat te veel zout in je mengsel je nieuwe piercing kan beschadigen.

Spray de Neilmed nazorg direct op de voor- en achterkant van je piercing specifiek waar de sieraden de huid in en uit gaan. laat de oplossing maximaal 30 seconden zitten en dep droog met een schoon stuk vliesgaas. Het is belangrijk om gaas te gebruiken dat zich in een schone hersluitbare verpakking of container bevindt en vermijd het gebruik van gaas dat gemeenschappelijk is. bewaar dit gaasje alleen voor je piercing. Met grote zorg om het gaas niet te laten aanslaan en prikken of edelsteeninstellingen, kunt u voorzichtig verwijderen en opbouwen die zich mogelijk op het edelsteengezicht hebben opgehoopt. Het is belangrijk om geen echte schedevorming te verwijderen die zich direct aan de ingang / uitgang van de piercing bevindt en pijnlijk zou zijn om te verwijderen en steviger aan de huid zou zijn bevestigd dan elke opeenhoping die aan de paal of het omliggende gebied is bevestigd.

Verkleining van je labretpaal of je ring.

Wanneer u uw eerste piercing in een van onze Pierced-studio’s krijgt, past de piercer altijd eerst een langere labretpost (deel dat uw lichaam binnenkomt en verlaat) om de initiële zwelling op te vangen en voldoende ruimte te bieden voor voldoende irrigatie die nodig is om de genezing te beginnen.

Zodra de eerste genezingsfasen zijn verdwenen, is de extra lengte van de labretpost of ring niet langer nodig en kan in sommige gevallen nogal schadelijk zijn voor de voortdurende genezing en plaatsing en om die redenen raden we je altijd aan om terug te komen naar onze studio’s voor downsizing na het krijgen van een nieuwe piercing.

De DON’TS

Vermijd zelfevaluatie waar mogelijk.

Vaak zullen mensen ervaren wat wordt verondersteld een complicatie te zijn en ernaar handelen op basis van de kennis die ze hebben of informatie van hun vrienden en familie. Vaak kunnen wat wordt verondersteld problemen te zijn, in feite normale stadia of tekenen van genezing zijn. En in het geval dat er een probleem is, hebben professionele piercers het allemaal al eerder gezien en kunnen ze vaak in een paar minuten overleg tot de kern van het probleem komen.

Maar zelfevaluatie en vermoedens leiden vaak tot verkeerde informatie die online wordt gevonden of door vrienden wordt geadviseerd. Ook het verwijderen van de piercing zonder een piercer te raadplegen over de zorgen zal vaak voorkomen dat ze de oorzaak van het probleem goed kunnen ontdekken. Als er ooit zorgen zijn, bel en boek dan een consult en ons piercingteam helpt u graag om het op te lossen. Vaker wel dan niet, wat een probleem lijkt, kan gewoon normale stadia van genezing zijn.

Je nieuwe piercing bewegen, aanraken of draaien.

Beweging zal de genezing verlengen en zal je piercing irriteren. Je mag je verse piercings nooit aanraken of draaien.

Slapen op je piercing of het dragen van een koptelefoon, muts of kleding die druk zet op je piercing.

Druk tijdens deze belangrijke genezingsfasen leidt vaak tot migratie, waardoor uw piercing van de oorspronkelijke plaatsing wordt verplaatst en verdere complicaties worden veroorzaakt. Grote zorg moet worden genomen bij het rusten, ervoor zorgen dat piercing vrij is van ruw contact. We raden ook een reiskussen aan om te slapen met nieuwe oorpiercings.

Over of krachtig schoonmaken van je nieuwe piercing.

Te vaak of te ruw reinigen kan cellen in uw huid beschadigen, de genezing vertragen en pijn en zwelling verlengen. Een enkele reiniging en een enkele irrigatie per dag is genoeg.

Je piercing onderdompelen in poelen, meren en andere watermassa’s.

Lichamen van zoet en zout water hebben hele ecosystemen in zich, evenals alle bacteriën die ermee gepaard gaan. Het is begrijpelijk dat het gebruik van dit water om een wond schoon te maken niet wordt geadviseerd. Chloorzwembaden bevatten ook meerdere vormen van bacteriën van hun meerdere gebruikers en chemicaliën. Je verhoogt je risico op infectie dramatisch als je zwemt voordat je piercing is genezen.

Het gebruik van niet-aanbevolen nazorg of zelfgemaakte remedies.

Producten zoals tea tree olie, aspirine, peroxide, bactine of reinigingsmiddelen die Benzalkoniumchloride (BZK) of triclosan bevatten, beschadigen de cellen ernstig. Ze verlengen de genezing en zijn de nummer één oorzaak van complicaties bij piercings. Als het niet wordt aanbevolen door je piercer, plaats het dan nergens in de buurt van je piercing

Chemicaliën of cosmetica op de piercingplaats.

Chemicaliën uit reinigingsmiddelen, make-up en lotion bevatten veel ingrediënten die niet geschikt zijn voorle voor een genezende wond. Ze kunnen ook bacteriën verspreiden naar uw huid en op hun beurt naar uw producten. Vermijd het gebruik van cosmetica op uw piercingsite totdat deze is genezen.

Oraal contact met piercings.

Speeksel bevat schadelijke bacteriën die in uw wond kunnen worden ingebracht, wat leidt tot pijn, afscheiding en infectie. Elk oraal contact moet wachten tot de piercing volledig is genezen.

Uw sieraden te vroeg veranderen.

Je piercing moet verschillende stadia van genezing doorlopen voordat je je sieraden verkleint en verandert. Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je piercing is genezen, kan het te snel veranderen van je sieraden resulteren in scheuren aan je fistel (het piercingkanaal) en de wond beschadigen, wat resulteert in zwelling, pijn en genezingscomplicaties. Uw professionele piercer zal u adviseren over de tijd die nodig is om uw specifieke piercing te genezen.

Het dragen van materialen van niet-implantaatkwaliteit.

Kostuum sieraden zijn gemaakt van mysterieuze metalen die niet geschikt zijn voor gebruik in het lichaam. Stukken kunnen worden geverfd en edelstenen kunnen worden vastgezet met lijm. Al deze materialen breken af in ons lichaam, lekken gifstoffen en beschadigen cellen die nodig zijn om genezing te laten plaatsvinden. Alle lichaamssieraden moeten zijn:

Kwaliteit van het implantaat

Dit garandeert dat de sieraden worden getest en gecertificeerd voor langdurige slijtage in het lichaam, zoals de metalen in pacemakers en andere medische implantaten. We raden massief 14k goud of titanium van implantaatkwaliteit aan.

Hoog gepolijst

Dit blijkt uit de afwerking van de sieraden. Kleine oppervlaktekrasjes kunnen het welzijn van zowel verse als genezen piercings drastisch beïnvloeden. Het kunnen zien van uw reflectie in de spiegelafwerking is een goede indicatie van superieure glans.

Juiste maat

Verkeerd passende lichaamssieraden kunnen de bloedstroom verminderen en migratie veroorzaken, waardoor uw piercing van de oorspronkelijke plaatsing wordt verplaatst. Dit leidt vaak tot complicaties. Alle lichaamssieraden moeten passen bij uw anatomie en bij voorkeur de eerste keer door een professionele piercer worden aangebracht om de juiste pasvorm te garanderen.

Conclusies:

Nu weet je hoe je goed voor je verse piercing moet zorgen! Als u zich zorgen maakt, raadpleeg dan altijd uw piercer voordat u beslissingen neemt over de gezondheid en het welzijn van uw piercing. Ze bieden niet alleen de beste ervaring voor de eerste piercingprocedure, maar ondersteunen u ook tijdens uw hele genezingservaring. Heb een gelukkige genezing!

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.