De pokerspeler die goktattoos niet zal aanraken

Er zijn een miljoen redenen om een tatoeage te laten zetten, vaak heel persoonlijk voor het individu dat wordt geïnkt.

Het kan zijn om een moment te herdenken, om iemand te herinneren of een fashion statement om je kijk op het leven aan te vullen. Elke tatoeëerder ter wereld heeft verschillende ontwerpen, stijlen en ideeën, waardoor je lichaam het ultieme op maat gemaakte kunstwerk wordt.

Vaak zie je tatoeages met spellen, zoals poker. Het internet zit vol met coole poker tattoo-ideeën en ze zullen ongetwijfeld populairder worden. De World Series of Poker is momenteel aan de gang in Las Vegas en brengt poker met hoge inzetten naar je televisieschermen. Met extra online pokerarmbanden die dit jaar op het evenement te winnen zijn, zullen steeds meer spelers hun weg vinden naar een scherm om te concurreren. Met beginnersgidsen voor poker die het gemakkelijk maken voor nieuwe spelers, is er bijna een schreeuw om een tweede pokerboom die aan de gang is. Hoe meer exposure een game krijgt door films als Molly’s Game, hoe groter de kans dat het een tatoeage inspireert.

Dat kan betekenen dat je geïnkt bent, maar één man in een unieke positie zal geen pokertatoeages aanraken. Kane Kalas is een professionele pokerspeler uit de thuisbasis van het spel, Las Vegas. Hij werkte ook in een tattooshop voordat hij in 2013 de tweede plaats in de WSOP behaalde en zichzelf een coole $ 5 miljoen verdiende. Tijdens de eerste hausse vond hij poker, geleid tot het gevoel van de film dat het allemaal veroorzaakte. “Ik ben opgegroeid in een poolhal, gokkend op van alles en nog wat”, zei hij in een interview in 2018. “Toen Rounders uitkwam, was het voor iedereen het hete nieuwe ding, dus ik pakte het gewoon op en rende ermee weg.”

Hij speelt nog steeds poker, zij het niet op een serieus niveau, maar hij is nooit in de verleiding gekomen om een tatoeage te laten zetten om zijn winst te vertegenwoordigen. Hem werd gevraagd of hij pokergerelateerde tatoeages had, en hij had een bot antwoord. “Nee, ik vind ze eerlijk gezegd oubollig.” Hij suggereerde wel dat het hebben van tatoeages je zou kunnen helpen met je pokerspel, omdat een afbeelding alles is. “Ik denk dat het imago dat je daar neerzet heel belangrijk is in poker. Hoe mensen jou zien en je vermogen om die perceptie uit te spelen, kan een groot voordeel zijn.”

Hoewel pokergerelateerde tatoeages misschien niet voor Kane Kalas zijn, zijn ze een populair ontwerp en tatoeages zijn een belangrijk wapen rond de tafels. Kalas praat veel over imago en snijdt een imposante, compromisloze figuur. Hij is dik, heeft negen tatoeages, waaronder een gedeeltelijke mouw op zijn linkerarm, die een Japanse legende afbeeldt waarin een samoerai zijn dorp redt van een tsunami.

Kalas haalt zijn inspiratie uit de legende, maar wees niet bang om voor een pokertattoo te gaan als je dat nodig acht. Poker wordt vaak gebruikt als een analogie voor het leven, en ze zijn zeker niet allemaal oubollig. Het leven is een groot kaartspel, je krijgt een hand, maar je succes of falen hangt af van hoe je het speelt. Als je ervoor kiest om dat op je arm te leggen, is het persoonlijk, betekenisvol en heel stijlvol.

Hopelijk, als je ook een pokerspeler bent, kan het er zelfs toe leiden dat je er imposanter uitziet rond de tafel, iets waarvan Kalas gelooft dat het fundamenteel is voor succes. Op de vraag wat de belangrijkste vaardigheden zijn voor een pokerspeler, eindigt hij met ’tafelbeeld’.

Dat is iets wat een paar azen op (of in) je mouw zeker zal helpen opbouwen.

Als je hebt besloten om geïnkt te worden, poker-thema of niet, wil je misschien ons artikel over hoe het minder pijn te laten doen.