Ankh Tattoo Betekenis, Ontwerpen &Ideeën

De Ankh-tatoeage is om verschillende redenen een van de meest populaire Egyptische tatoeages ter wereld. Niet alleen heeft het symbool een unieke vorm, er zijn ook nogal wat fantastische betekenissen aan verbonden, waardoor eigenaren van deze tats een aantrekkelijk en belangrijk symbool hebben om te vertegenwoordigen wie ze zijn. Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft over elke Ankh-tatoeagebetekenis en enkele van de enigszins verschillende ontwerpopties die voor u beschikbaar zijn.

Ankh Tattoo Betekenis 4

Een Egyptisch symbool van liefde en leven, de twee zijn op een onafscheidelijke manier verbonden met de Ankh, ook bekend als de crux ansata in het Latijn. Het is duidelijk dat dit twee Ankh tattoo betekenissen zijn die voor zowat iedereen kunnen werken, daarom is het het Egyptische ontwerp dat zoveel mensen kiezen. In feite, zelfs als je gewoon op zoek was naar een tatoeage om liefde te vertegenwoordigen, is de kans groot dat dit een goede voor je kan zijn, omdat je waarschijnlijk ook de betekenis van het “leven” leuk zou vinden. Het is absoluut perfect voor iedereen die ‘van het leven houdt’.

Dit kruisachtige teken is een van de meest voorkomende in de Egyptische iconografie, afgebeeld met alle goden en godinnen van hun religieuze traditie. Dit is belangrijk om te beseffen omdat het kan (en vaak wordt) opgenomen met andere Egyptische tatoeages. Zoals we eerder hebben opgemerkt, werken de liefde en levensbetekenissen voor de meeste mensen, dus het is gewoon logisch om dit symbool op te nemen, zelfs als het niet het middelpunt zal zijn van de tatoeage die je krijgt.

Bovendien is de Ankh een hiëroglief, daarom een deel van hun geschreven taal en een integrale weergave van het leven, zoals het zich letterlijk vertaalt naar “leven”. Het is eigenlijk heel interessant dat dit net zo goed als een teksttattoo kan worden bekeken als een eenvoudig Egyptisch symbool. De Ankh tattoo betekenis komt door ongeacht hoe het wordt waargenomen.

Ook een symbool van liefde en vruchtbaarheid, de Ankh wordt nauw geassocieerd met de knoop van Isis, een ander vaak gezien kruisachtig symbool. Isis is een sterke moederfiguur, vaak afgebeeld terwijl ze een van haar zonen verzorgt en de eerste godin die uit de aarde is geboren. Je kunt deze twee symbolen ook samenvoegen tot één ontwerp, waarbij je gebruik maakt van de Ankh-tatoeagebetekenis en de knoop van de Isis-betekenis. Mensen die dit kunnen, zijn degenen die symbolen willen krijgen die leven, liefde en vruchtbaarheid vertegenwoordigen.

Ankh Tattoo Betekenis 23

De Ankh tattoo is een weergave van de levenscyclus en alles wat het leven omvat goed en slecht. Deze betekenis is fantastisch voor iedereen die wil laten zien dat ze begrijpen dat ze alles wat hen wordt toegeworpen gedurende hun hele leven zullen accepteren en hopelijk hun hoofd hoog zullen houden. In zekere zin is deze Ankh tattoo betekenis voor degenen die hebben geleerd om te gaan met de ontberingen van het leven en leren om voorbij die dingen te komen, zodat ze meer goed in hun leven kunnen uitnodigen. De waardering en dankbaarheid voor beide aspecten van het leven creëert een gevoel van evenwicht dat leidt tot een goed gecentreerde ziel.

De Ankh is gangbaar geworden in vele culturen en geloofssystemen na de Griekse overname van Egypte in de 3e eeuw v.Chr. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de Ankh-tatoeage door mensen over de hele wereld wordt gebruikt in plaats van alleen in Egypte. In tegenstelling tot andere culturele tatoeages, is er geen reden om aan mensen uit Egypte uit te leggen waarom je een Ankh-tatoeage hebt (of de betekenissen ervan gebruikt), omdat de meeste mensen het herkennen als een universeel gebruikt symbool in plaats van een symbool dat alleen in één cultuur zou moeten worden gebruikt.

Vanwege zijn brede en inclusieve betekenis is de Ankh gemakkelijk geïntegreerd in een alomtegenwoordig symbool van het leven. Sommige mensen zullen het opnemen in grotere ontwerpen die het leven vertegenwoordigen, terwijl anderen het symbool zelf zullen krijgen omdat ze het gevoel hebben dat het op zichzelf een voldoende sterke betekenis heeft. Dit komt neer op de grootte van de tatoeage die mensen willen laten krijgen en of ze al dan niet nog meer betekenissen aan hun ontwerpen willen toevoegen.

De Ankh-tatoeage vertegenwoordigt een lang leven en alle dingen die vaak gewenst zijn in het leven; liefde, vrede, welvaart. Je zou het kunnen zien als een van de beste tatoeages om te krijgen als je veel krachtige betekenissen in een enkel symbool wilt krijgen. Het is ook duidelijk dat als liefde, vrede en / of welvaart belangrijk voor je zijn, de Ankh-tatoeage precies kan zijn wat je zocht. Zoals we eerder hebben opgemerkt, hoef je niet alle betekenissen te gebruiken die aan de Ankh-tatoeage zijn verbonden als sommige niet logisch voor je zijn.

Niet alleen het leven op aarde, de Ankh vertegenwoordigt ook de hiernamaals, een blijvend leven waar de Egyptenaren veel van hun tijd aan besteedden om zich voor te bereiden. Op deze manier zou je de Ankh-tatoeage kunnen zien als een spiritueel ontwerp, en een interessante. Als je het gevoel hebt dat er goede dingen voor je in het verschiet liggen als je hard werkt om een goed mens te zijn terwijl je leeft, de Ankh-tatoeage kan het perfecte ontwerp voor je zijn, zodat je dat met de wereld kunt delen. Op deze manier zou je het ook kunnen gebruiken als een motiverend hulpmiddel.

Het leven wordt veel meer dan alleen wat er elke dag wordt gezien, de Ankh is een symbool van het leven van de aarde, hemellichamen en de nawereld. Als je de Ankh-tatoeage krijgt, is de kans groot dat je wilt dat mensen weten dat je verder kijkt dan de dagelijkse beproevingen en beproevingen die het leven met zich meebrengt, omdat je weet dat er belangrijkere en zinvollere dingen zijn.

De wereld van de goden en godinnen wordt ook overgebracht met de Ankh terwijl zij heersen over alle rijken van het leven. Dit is de reden waarom je zult zien dat veel mensen klassieke Egyptische goden opnemen in hun Ankh tattoo-ontwerpen. Wat geweldig is om dit te doen, is dat je niet alleen de Ankh-tatoeagebetekenissen krijgt, je kunt ook alle betekenissen toevoegen die aan de goden zelf zijn gehecht. Wees gewaarschuwd dat dit soort Egyptische tatoeages behoorlijk prijzig kunnen worden, omdat de meeste mensen willen dat hun goden zo gedetailleerd mogelijk zijn.

Als je het uiterlijk van het symbool en een van de Ankh-tatoeagebetekenissen die ermee gepaard gaan leuk vindt, moet je een ontwerp bedenken dat voor jou werkt. U moet geduldig zijn tijdens dit proces, omdat u er zeker van wilt zijn dat het er precies zo uitziet als u wilt en dat het past waar u het wilt plaatsen. Het is een beetje gemakkelijker als je gewoon een klein Ankh-tatoeagesymbool krijgt, maar zelfs dan moet je de tijd nemen en ervoor zorgen dat het ontwerp perfect is. Een goede tatoeëerder zal je door je opties leiden en ervoor zorgen dat je tevreden bent met het eindproduct.

De grootte van je Ankh-tatoeage zal de betekenis van je ontwerp niet te veel veranderen, dus dat komt neer op persoonlijke smaak en elke andere inkt die je op je lichaam hebt. Je kunt een grote Ankh-tatoeage in het midden van je rug laten zetten, of je kunt ervoor kiezen om een kleiner ontwerp om je pols te krijgen. Zorg ervoor dat u rekening houdt met andere symbolen of afbeeldingen die u opneemt voordat u zich vestigt op de plaatsing van uw Ankh-tatoeage.

Zoals je kunt zien, zijn er een aantal fantastische Ankh tattoo betekenissen om uit te kiezen en je krijgt ook een cool symbool om op je lichaam te inkten. Dit is een van die tatoeages waar mannen en vrouwen zelden spijt van hebben gekregen, omdat de betekenissen werken voor mensen van alle leeftijden en dingen omvatten waar we allemaal om geven. Zorg er wel voor dat je de tijd neemt tijdens het ontwerpproces en een goede tatoeëerder bij jou in de buurt vindt om het werk te doen.

Ankh Tattoo Betekenis 8
Ankh Tattoo Betekenis 30