Anker Tattoo Betekenis, Ontwerpen &Ideeën

De ankertattoo bestaat al langer dan de meeste ontwerpen, maar dat betekent niet dat het geen coole tatoeage is om nu te krijgen. De reden waarom dit ontwerp zo populair blijft, is omdat er zoveel geweldige ankertattoo-betekenissen zijn en een hele reeks geweldige ontwerpen om uit te kiezen.

Sommige van dezelfde anker tattoo betekenissen die honderden jaren geleden werden gebruikt, werken nog steeds, plus er zijn nog veel meer nieuwe betekenissen die je kunt gebruiken. Op deze pagina zullen we de geschiedenis van het anker en enkele van de meest populaire ankertattoo-betekenissen bekijken.

Hoewel het anker meestal wordt geassocieerd met degenen die op zee werken, bestaat het al heel lang en is het om verschillende redenen gebruikt. Sommige mensen hebben het anker gekregen omdat ze familieleden hebben die op zee zijn, terwijl anderen gewoon dol zijn op de algehele symboliek van het anker. Ongeacht waarom iemand een ankertattoo krijgt, het is meestal uiterst betekenisvol voor hen en ze zijn trots om deze tatoeage te hebben.

Anker Tattoo 3

Aanvankelijk gebruikt tijdens de vroege dagen van het christendom, werd het anker gebruikt om iemands religieuze overtuigingen te verbergen om te voorkomen dat ze werden vervolgd. Er wordt gezegd dat het anker ook Jezus’ verbinding met de zee vertegenwoordigde, omdat veel van zijn discipelen vissers waren. Mensen krijgen om deze reden nog steeds ankertattoos, hoewel ze meestal nog een paar ontwerpen toevoegen als ze het gebruiken als onderdeel van een religieuze tatoeage. In feite kunnen degenen die creatief zijn hun anker gemakkelijk in een kruis veranderen door simpelweg het anker een klein beetje te manipuleren.

Sommige geleerden geloven dat het anker het vrouwelijke en mannelijke symboliseerde; de onderste helft van het anker dat het vrouwtje vertegenwoordigt en de staaf die de mannelijke tegenhanger vertegenwoordigt. Dit was een populair geloof in Egypte, waar het anker vergelijkbaar is met de Anhk, het Egyptische symbool voor het leven. Degenen die een tatoeage willen laten zetten om de kwaliteit te vertegenwoordigen, zijn misschien dol op deze ankertattoo-betekenis. Het is echter niet noodzakelijkerwijs een betekenis die voor iedereen duidelijk zal zijn, dus er kunnen meer ontwerpelementen nodig zijn om de betekenis duidelijker te maken.

In de jaren 1500 nam de Britse marine het anker over na een overwinning op de Spaanse marinevloot. Ankertattoos werden in de vroege jaren 1900 gebruikt om generaties militairen binnen een familie te identificeren; het was niet ongewoon om een grootvader, vader en zoon te zien die allemaal waren uitgerust met een ankertattoo. Dit is eigenlijk nog steeds het geval, omdat veel mensen een ankertattoo krijgen als een van hun ouders of broers en zussen er een heeft.

Anker Tattoo 6

Omdat een anker een schip aan de zeebodem vastzet, is het gebruikt om kracht en stabiliteit te symboliseren. Degenen die er trots op zijn goede familiemannen of -vrouwen te zijn, kunnen veel geweldige betekenis vinden in de ankertattoo. Het laat zien dat ze er trots op zijn dat ze zich hebben gevestigd met de familie die ze hebben en tevreden zijn in hun leven. Het laat ook zien dat ze de rol hebben geaccepteerd om degene te zijn die voor hun gezin zorgt wanneer de tijden goed en slecht zijn.

De ankertattoo kan ook loyaliteit, eer, hoop, bescherming, redding en verlichting vertegenwoordigen; dat zijn allemaal de ideale kenmerken van een nobele militair. Dit is de reden waarom de ankertattoo een van de meest populaire militaire tatoeages ter wereld is. De meeste mensen zullen het anker zien en meteen herkennen dat de eigenaar in dienst is en dat de tat alles vertegenwoordigt waar ze van houden om in het leger te zijn.

Zoals met elk symbool dat wordt gebruikt voor tatoeages, zijn er verschillende variaties die men in een ontwerp kan opnemen:

USN-anker: Het USN- of US Navy-anker is populair onder militairen. Het vertegenwoordigt hun loyaliteit en toewijding aan de Amerikaanse marine. Ze bevatten meestal de letters U.S.N of het rood, wit en blauw van de Amerikaanse vlag. Veel van deze ankertattoos lijken op andere, maar het is niet ongebruikelijk dat een lid van de marine andere afbeeldingen in de tat opneemt, zoals extra tekst.

Vervuild anker: een “vervuild” anker is een anker dat is omwikkeld met een ketting of touw. Op zee zijn dit soort ankers zeer instabiel en niet ideaal. Veel marines wereldwijd hebben dit symbool echter overgenomen. De reden waarom veel mensen het vervuilde anker graag krijgen, is omdat het hoop vertegenwoordigt in moeilijke tijden. Het is duidelijk dat dit een krachtige betekenis is voor mensen zowel binnen als buiten het leger, en het is een van de meer populaire ankertattoo-betekenissen die er zijn.

Us Marine Corps anker: Dit ontwerp is voorzien van een ankerbol en adelaar en is het officiële insigne van het US Marine Corps. Af en toe kan men ervoor kiezen om een banner op te nemen met de woorden “Semper Fidelis” wat zich vertaalt naar “Always Faithful”. Er zijn veel geweldige MariNe Corps tattoos die er zijn, maar het anker staat al lang bovenaan de lijst vanwege het klassieke imago en het feit dat de eigenaren erkend willen worden voor hun tak van het leger.

Keltisch anker: dit ontwerp symboliseert loyaliteit en een link met de Ierse cultuur. Het is eigenlijk heel populair in de Verenigde Staten en in andere landen waar Keltische mensen door de eeuwen heen zijn geëmigreerd. Als je de betekenis “Keltische trots” een beetje duidelijker wilt maken, wil je misschien een vlag aan de tatoeage toevoegen of het anker inkleuren op een manier die mensen in staat stelt te zien dat het een Keltische tatoeage is.

Ankers zijn ook getekend met rozen of harten om liefde, eer en loyaliteit te symboliseren. Een andere populaire keuze is om ook een pinup-meisje in het ontwerp op te nemen. De waarheid is dat de ankertattoo veel creativiteit mogelijk maakt, omdat er veel complementaire afbeeldingen zijn die gewoon werken met de vorm van het anker. Het is ook het soort tat dat mensen graag een beetje aankleden om ervoor te zorgen dat de betekenis doorkomt.

Een van de vele redenen waarom de ankertattoo over de hele wereld zo populair blijft, is omdat er zoveel ontwerpen zijn om uit te kiezen. Het anker kan op zichzelf staan, in de zee, omringd door andere beelden, of op een geheel nieuwe manier worden gemaakt. Het is een goed idee om met een geweldige kunstenaar te werken om een ontwerp te bedenken dat zowel opvalt als alle betekenissen bevat die je wilt gebruiken.

Het anker is een van die zeldzame afbeeldingen die er net zo goed uitziet in zwarte en grijze inkt als in kleur. Sommige mensen voegen graag een beetje groen toe aan hun ankertattoos om de leeftijd van het anker te laten zien. Andere mensen willen hun ankers er zo realistisch mogelijk uit laten zien, zodat ze zowel het anker als het touw zullen inkleuren om de tatoeage echt van de huid te laten springen. Je kunt zelfs een cartoon-uitziend anker maken als dat de look is waar je voor wilt gaan.

Het anker is ook het type tattoo-ontwerp dat je overal op je lichaam kunt plaatsen. Het is een extreem populaire onderarmtattoo, maar het kan worden opgeblazen tot een mooie, enorme rugtattoo, of het kan een kleinere hand- of voettattoo zijn. Het anker krijgt of verliest geen betekenis, hoe groot of klein het ook is op iemands lichaam. Natuurlijk moet het een iets grotere tatoeage zijn als je er meer afbeeldingen omheen wilt toevoegen.

Als je van plan bent om een ankertattoo te krijgen, zorg er dan voor dat je nadenkt over een van de betekenissen die je wilt gebruiken, zodat je mogelijk nog een paar ontwerpen kunt toevoegen om die betekenissen te complimenteren. Als u bijvoorbeeld de ankertattoo krijgt om uw liefde voor de zee te vertegenwoordigen, wilt u misschien andere zeeafbeeldingen opnemen, zoals boten en vuurtorens.

Over het algemeen is de ankertattoo voor de meeste mensen een fantastisch tattoo-ontwerp, omdat het zoveel uitstekende betekenissen heeft. Als ten minste één van de ankertattoo-betekenissen op deze pagina voor u werkt, kunt u er zeker van zijn dat dit een van die ontwerpen is waar u trots op zult zijn zolang het op uw huid zit.

Anker Tattoo 2
Anker Tattoo 4
Anker Tattoo 5
Anker Tattoo 7
Anker Tattoo 8
Anker Tattoo 9
Anker Tattoo 10
Anker Tattoo 11
Anker Tattoo 12
Anker Tattoo 13
Anker Tattoo 14
Anker Tattoo 15
Anker Tattoo 16
Anker Tattoo 17
Anker Tattoo 18
Anker Tattoo 19
Anker Tattoo 20
Anker Tattoo 21
Anker Tattoo 22
Anker Tattoo 23
Anker Tattoo 24
Anker Tattoo 25
Anker Tattoo 26
Anker Tattoo 27
Anker Tattoo 28
Anker Tattoo 29
Anker Tattoo 30
Anker Tattoo 31
Anker Tattoo 32
Anker Tattoo 33
Anker Tattoo 34
Anker Tattoo 35
Anker Tattoo 36
Anker Tattoo 37
Anker Tattoo 38
Anker Tattoo 39