5 Inspirerende militair-gerelateerde veteraan inkt Tattoo Inzendingen

Achter elke veteranentattoo zit een inspirerend en oprecht verhaal. Bij Veteran Ink bieden ze een digitaal platform waar veteranen de verhalen achter hun militaire tatoeages kunnen delen. Hoewel elk verhaal een impact op ons heeft gehad, zijn hier 5 inspirerende militair gerelateerde tattoo-inzendingen die ze in de loop der jaren hebben ontvangen.

Een gedenkteken voor 68 gesneuvelde soldaten

De Veteraan van het United States Marine Corps Joshua zegt dat de betekenis achter deze tatoeage was om de 68 gesneuvelde soldaten te herdenken met wie hij diende tijdens zijn 10 jaar in actieve dienst. De ketting die om zijn arm is gewikkeld, heeft in totaal 68 schakels – elke schakel vertegenwoordigt een gesneuvelde soldaat. Het katrolsysteem op zijn hand heeft de tak van dienst en eenheid waarin hij zich bevond. Het dient als een herinnering wanneer hij door zijn worstelingen gaat dat ze hem aan elkaar ketenen omdat ze hun leven hebben opgeofferd om hier vandaag te zijn.

Veteraan Tattoos 1

Het plot wordt dikker

De Veteraan van het Amerikaanse leger Daniel zegt dat deze tatoeage een gezegde symboliseert dat hij en zijn broer elkaar vertelden toen ze in Afghanistan waren. Hij herinnert zich dat hij dagen achtereen op was, en elke keer als er iets ergs gebeurde, zeiden ze tegen elkaar: “Nou, kan niet erger worden” of “het plot wordt dikker”. Toen ze terugkwamen uit het buitenland, besloten ze om “bro tats” te krijgen om die vreselijke dagen en nachten te herdenken.

Veteraan Tattoos 2

Dode vrouwelijke marinier

De Veteraan van het United States Marine Corps Fatima zegt dat ze dit stuk kreeg om een deel van haar te vertegenwoordigen dat stierf en wat verloren ging tijdens haar inzet. Ze zegt dat de “dode vrouwelijke marinier” een herinnering is aan die periode in haar leven.

Veteraan Tattoos 3

Voor altijd in ons hart

United States Army Veteraan Clifton zegt dat hij deze tatoeage kreeg nadat zijn beste vriend zelfmoord pleegde vanwege dingen die haar overkwamen terwijl ze in het buitenland was. Hij zegt dat hij niet alleen wil dat haar herinnering voor altijd bij hem blijft, maar ook in de harten en geesten van mensen die haar kenden en liefhadden zoals hij dat deed. “Ze was zo’n geweldig persoon met een hart van goud.”

Veteraan Tattoos 4

Een gevangen man

De tatoeage van veteraan Brandon van het United States Marine Corps betekent geestesziekte en bewustzijn. Verschillende mensen om hem heen, waaronder hijzelf, hebben een voortdurende strijd gehad met PTSS, depressie en angst. Dit stuk van een schedel met een man gevangen in zijn ogen alsof hij in de gevangenis zit, symboliseert ‘je geest is je grootste gevangenis’.

Veteraan Tattoos 5

Ben je een veteraan met militair gerelateerde tatoeages? Wat betekenen je tatoeages voor jou? Vertel Veteran Ink door je verhaal in te sturen!