4 verschillende manieren om je eigen tattoo-ontwerp te maken (zelfs als je geen ontwerpvaardigheden hebt)

Lucas Lenzi ZeT I6av9rU Unsplash
Foto door Lucas Lenzi op Unsplash

Tatoeages zijn een zeer persoonlijke kunstvorm waarmee je jezelf op unieke manieren kunt uitdrukken. Hoewel een getalenteerde tatoeëerder een origineel ontwerp voor u kan conceptualiseren en weergeven, is het maken van uw eigen schets een geheel andere ervaring. Maar wat als je geen ontwerper bent of echt kunstzinnig?

Hoe u uw eigen tattoo-ontwerp kunt maken, ongeacht de vaardigheid

Het proces van het ontwerpen van je eigen tatoeage is vergelijkbaar met elk ander ontwerpproces met één grote uitzondering: tatoeagepigmenten reageren en zien er anders uit op verschillende huidtinten en huidtypen.

1. Onderzoek een tattoo-database en bekijk het ontwerp op jezelf

Als je een ontwerp in gedachten hebt, maar je wilt het niet gebruiken als een blauwdruk om iets unieks te maken, neem dan een gratis te gebruiken tattoo-ontwerp uit een database. Apps zoals Tattoo Designs en Tattoodo hebben duizenden ontwerpen die iedereen kan gebruiken of laten zien aan hun tatoeëerder voor inspiratie.

Hoewel deze apps nuttig zijn, geven ze je geen idee van hoe elk ontwerp eruit ziet op je lichaam. Met InkHunter kun je spelen met plaatsing en grootte, zodat je zeker weet dat je de tatoeage krijgt die je wilt. Bovendien kunt u uw eigen ontwerpen uploaden of vooraf gemaakte kunst uit de app-galerij uitproberen.

2. Gebruik een foto als basis voor uw ontwerp en pas vervolgens een Pop Art-effect toe

Misschien wil je geen tatoeage maken op basis van iemands foto, of misschien wil je gewoon een foto gebruiken voor een tatoeage. Hoewel dit geweldige ideeën zijn, moet je een geweldige kunstenaar vinden om een realistisch beeld tot leven te brengen. Als je ze eenmaal hebt gevonden, moet je waarschijnlijk maanden wachten om ze te zien.

Als je hart is ingesteld op het gebruik van een afbeelding, overweeg dan om er een filter op toe te passen om popart te maken. Popart-filters behouden nog steeds de details van de afbeeldingen terwijl schaduwen en meerdere kleuren worden verwijderd. Dit geeft je beeld niet alleen een stripboekachtig effect, maar het maakt het ook gemakkelijker voor een kunstenaar om te tekenen.

3. Overweeg om illustraties van iemand anders te splitsen of te bewerken voor één afbeelding

Tijdens het zoeken naar inspiratie heb je waarschijnlijk een paar tatoeages of afbeeldingen gevonden die je niet erg zou vinden om te gebruiken. Hoewel er niets mis is met het gebruik van deze afbeeldingen als referentie, stelt het auteursrecht dat je het kunstwerk van een andere kunstenaar niet op je lichaam kunt plaatsen, tenzij je het bewerkt of transformeert.

U kunt een ontwerp bewerken zonder ingewikkelde bewerkingssoftware door afbeeldingen samen te knippen en te plakken, op de computer of op papier. Voel je vrij om de kleuren in je ontwerp te veranderen of elementen toe te voegen / af te trekken van het eindproduct. Als u klaar bent, drukt u af op printerpapier van hoge kwaliteit.

4. Teken een echt ruwe schets en vraag je tatoeëerder om het te repareren

Tatoeëerders zijn uitstekende illustratoren en ze zullen het niet erg vinden om een nieuwe tekening voor je te maken als je het vraagt. Het is zeldzaam dat tatoeëerders extra kosten in rekening brengen voor deze service, zolang je ze maar genoeg tijd geeft om iets op te stellen. U kunt deelnemen aan het ontwerpproces door een ruwe schets te overhandigen.

Als we ruwe schets zeggen, bedoelen we ruw. Stokfiguren en een ruwe schets zijn goed genoeg als je wat richting geeft en je openstaat voor kritiek. Hoewel dit betekent dat je tatoeëerder het meeste werk doet, moet je nog steeds iets maken dat uniek en speciaal is.

Tot slot…

Het maken van je eigen tattoo-ontwerp is een leuke ervaring, maar het komt met een paar uitdagingen als je geen illustrator of ervaren redacteur bent. Gelukkig kun je apps, software, tools en je beperkte kunstvaardigheden gebruiken om iets te maken dat je trots op je lichaam zou tatoeëren.