4 van de beste tattooshops in Thailand

Thailand is het meest bezochte Zuidoost-Aziatische land, volgens een reisstudie van Statista. Dit komt door vele redenen, van de adembenemende stranden tot historische boeddhistische tempels. Het heeft ook veel kleurrijke tuk-tuks of gemotoriseerde riksja’s, evenals drijvende markten voor elke reiziger om van te genieten.

Maar afgezien van deze bestemmingen en activiteiten, wist je dat Thailand ook de thuisbasis is van veel geweldige tattooshops? De Thaise tattoo-liefhebbende cultuur is geworteld in een heilige traditie die bekend staat als Sak Yant, waar krijgers van weleer hun lichaam lieten inkten met boeddhistische afbeeldingen als bescherming voor de strijd. Uiteindelijk evolueerde dit naar een diepe liefde voor tatoeagekunst in het land dat veel tatoeëerders heeft gekoesterd, waardoor Thailand een van de beste plaatsen is geworden om een tatoeage te krijgen, niet alleen in Azië, maar ook in de wereld.

Als je Thailand bezoekt om geïnkt te worden, zijn hier vier van de beste tattooshops en artiesten die je kunt bezoeken!

1. Arjanneng Thaisakyant

Als een van de meest gevierde traditionele tatoeëerders in Thailand biedt Thaisakyant authentieke Sak Yant tatoeages met boeddhistische dierenbeelden en lijnen voor bescherming en geluk voor degenen die ze dragen. Het is gelegen langs Sukhumvit93 Road in Bangkok.

Als je dit type tatoeage krijgt, vergeet dan niet om respect te hebben voor de religieuze overtuigingen waarop ze zijn gebaseerd.

Vanwege de bekendheid van Thaisakyant moet je een afspraak maken om een slot te krijgen. Zijn schema is snel vol vanwege de vele reizigers die zijn salon bezoeken, dus zorg ervoor dat je vroeg boekt!

2. Adikt Inkt

90891086 667587934060836 8174894765468531893 N
Credits: @adiktink_pattaya op Instagram

Pattaya heeft zijn reputatie opgebouwd als een stad met een bruisend nachtleven en zakelijke scene. Expat Bets ‘Thailand gids legt uit dat het een zeer toegankelijke plek is met lage kosten van levensonderhoud, wat de reden zou kunnen zijn dat het door de jaren heen veel bedrijven heeft aangetrokken, waaronder tattooshops. In feite zie je vaak veel massagesalons, sauna’s en zelfs hostels in de omgeving. In ieder geval is een plek die het proberen waard is Adikt Ink, een ultramoderne tattoostudio, die ook vestigingen heeft in Portugal en Luxemburg. Ze doen traditionele en moderne tatoeages, afhankelijk van de voorkeuren van de klant.

3. BKK Inkt Tattoo Studio

Over het nachtleven gesproken, je mag de levendigheid van Khaosan Road ’s nachts niet missen. Bekleed met clubs en restaurants, wordt deze weg in de oude binnenstad van Bangkok vaak bezocht door individuele reizigers – meestal backpackers en nomaden – die willen feesten met de lokale bevolking. Overigens is hier ook de BKK Ink Tattoo Studio gevestigd. Als een mekka voor tattoo-enthousiastelingen, vertrouwt de BKK Ink Tattoo Studio op de expertise van hun artiesten om hyperrealistische tatoeages en cartooneske neo-trad-ontwerpen te maken.

4. Zaad Tattoo

Natuurlijk kun je ook een beroemde tattooshop vinden in Phuket, het grootste eiland van Thailand. De tien jaar oude Seed Tattoo is eigendom van Rucky, een ervaren tatoeëerder die bedreven is in Thaise, Amerikaanse en Japanse ontwerpstijlen. De winkel laat klanten ook tevreden met hun volledig gesteriliseerde apparatuur, hoogwaardige inkt en hygiëneprotocollen, dus het is zelfs nu al een van de veiligste salons om te bezoeken. Het ligt vlak bij het Patong Boxing Stadium aan Sansabai Road.

Vanwege de rijke geschiedenis en tradities van het land en de overvloed aan deskundige artiesten, is Thailand een van de beste plaatsen om een tatoeage te laten zetten. U kunt deze ontwerpen zelfs tegen lage prijzen krijgen. Vergeet alleen niet om uw bezoek te plannen om de mogelijk lange rijen te vermijden!

Uitgelichte afbeeldingscredits: Binderdonedat gelicenseerd onder CC BY-ND 2.0