Tattoo Inkt Vergiftiging – De oorzaken, symptomen, en behandeling

Welnu, inktontwerp, afbeeldingen en de naam van uw dierbaren zijn enkele van de nieuwste trends. Bijna elke persoon inkt tegenwoordig zijn lichaam om er cool uit te zien. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de tatoeages je kunnen doden! Ja, je leest het goed.

Tatoeage-inktvergiftiging is een soort reactie die je lichaam ernstig beïnvloedt. Nou, velen van jullie zouden het niet serieus geloven. Dus dit artikel zal je alles uitleggen over Tattoo-inktvergiftiging.

Wat is tattoo-inktvergiftiging?

Wat is tattoo-inktvergiftiging

Heb je ooit verkleuring opgemerkt van de tatoeages die je hebt geïnkt? Heb je ooit een allergie type huidreactie rond je huid gezien? Nou, inkttattoos in het verleden had een slechte indruk. Tatoeages stonden in het verleden altijd bekend om slechte hygiëne en infecties.

Vandaag is de technologie echter veranderd. Mensen inkten nu tatoeages met de meest geavanceerde technologie en volgen alle voorzorgsmaatregelen. Maar toch worden mensen getroffen door infecties en vergiftiging. Dus, wat is tatoeage-inktvergiftiging precies?

Tatoeage-inktvergiftiging is een type infectie dat wordt veroorzaakt door vuile naalden of andere soorten apparatuur die verband houden met inkt. Elke keer dat een tatoeëer-inktkunstenaar apparatuur gebruikt, moeten ze deze steriliseren om reacties of infecties te voorkomen.

Zie ook: Top 10 beste antibacteriële zepen voor tatoeages in 2021 (topkeuzes)

Naast naalden en apparatuur spelen de inktcomponenten echter ook een vitale rol bij uw infecties. Het is omdat; inkt bevat ook schadelijke stoffen die reacties in uw lichaam kunnen veroorzaken.

Veel tattoo-inktartiesten beweren dat inkt nooit infecties kan veroorzaken. Dit komt omdat; tatoeage-inkt bereikt nooit je bloed. Maar volgens de Europese wetenschappers bereikt de inkt in je tatoeage de lymfe van je bloed. Dit kan het dus erger maken als je allergieën hebt voor inkt of bepaalde stoffen.

Verder kunnen veel verontreinigingen in de tatoeage-inkt uw lichaam schaden. Het bevat nikkel, chroom, mangaan, kobalt, lood en nog veel meer schadelijke stoffen. Deze verontreinigingen in uw bloed kunnen dus oxidatieve stress veroorzaken. En je kunt ontstekingen in je lichaam hebben.

Het ergste is dat deze giftige stoffen in inkt zelfs je cellen kunnen beschadigen. En uiteindelijk zul je kanker ontwikkelen. Dit is dus de reden waarom veel liefhebbers van tatoeage-inkt een infectie in hun lichaam ontwikkelen. Nu je weet wat tatoeage-inktvergiftiging is, moet je ook op de hoogte zijn van de symptomen ervan.

Symptomen van tattoo-inktvergiftiging

Symptomen van tattoo-inktvergiftiging

Welnu, inktvergiftiging heeft veel symptomen. En al deze symptomen zijn op de een of andere manier vergelijkbaar met reacties / allergieën. Als uw lichaam allergisch is voor de inkt, vindt u allergische / huiduitslag rond uw tatoeage of in een ander deel van uw lichaam. Dus als u dergelijke reacties in uw lichaam vindt, moet u uw swabtest onder uw armen laten doen.

De allergieën verschijnen echter binnen een paar minuten na het inbrengen van de tatoeage. Dus als u een reactie vindt, is het een symptoom dat uw huid de inkt niet accepteert.

Verder variëren de symptomen van inktvergiftiging ook op verschillende soorten inkten die in uw lichaam worden gebruikt. Misselijkheid en braken na het inkten zijn de twee meest voorkomende symptomen van inktvergiftiging. Er zijn bepaalde gebeurtenissen waarbij u printerinkt in uw lichaam kunt vinden.

Als je dat vindt, kan het invloed op je hebben. In het geval van printerinkten krijgt u ernstige hoofdpijn. En uiteindelijk zal het leiden tot schade aan het zenuwstelsel.

Afgezien van deze identificeerbare symptomen, zijn veel andere symptomen echter moeilijk te identificeren. Dat impliceert; je vindt het moeilijk om erachter te komen of deze infecties afkomstig zijn van inkt of een ander element. In dergelijke gevallen ziet u symptomen zoals pijn, zwelling en huiduitslag op uw huid.

Aan de andere kant kunnen sommige verontreinigingen in inkt in een later stadium infecties veroorzaken. Dat betekent; u krijgt niet direct na het inkten een infectie. In plaats daarvan vind je het een week later.

Componenten zoals titaniumoxide in inkt verlichten bijvoorbeeld de schaduw. En je zult veel later ontstekingen ontdekken.

In sommige gevallen is een droge huid een ander symptoom van inktvergiftiging. Je kunt een droge en harde huid rond je tatoeage vinden. Dus als u van plan bent om uw lichaam te inkten, moet u zich bewust zijn van al deze symptomen.

Behandeling voor tattoo-inktvergiftiging

Nu je weet wat tatoeage-inktvergiftigingssymptomen zijn, wat moet je doen als je inktvergiftiging in je lichaam vindt? Welnu, de meeste mensen gaan blanco als ze allergieën in hun lichaam vinden. Ze verliezen volledig hun verstand over wat ze nu moeten doen. Het lang houden van die allergieën zonder ze te behandelen, kan uw huid schaden.

In de ergste gevallen kan het ook doden. Dus het belangrijkste dat u moet doen na het bepalen van allergieën in uw lichaam, is om u naar een arts te haasten. Als u uw arts heeft, moet u onmiddellijk uw arts bij u thuis bellen. Zij zullen de intensiteit van de allergie verifiëren en u onmiddellijk medicatie aanbieden.

In de meeste gevallen kan inktvergiftiging echter een kleine ontsteking veroorzaken. In dergelijke gevallen zal de arts u adviseren om de verhogingen met ijs te behandelen. U kunt ijs aanbrengen op het ontstoken deel van uw huid om de reacties te elimineren.

In de meeste gevallen ontwikkelen alle soorten allergieën zich in de eerste 24 uur na het inbrengen van uw tatoeage. Je moet dus voorzichtig blijven tijdens de eerste 24 uur van je inkt.

Aan de andere kant moet u uw tattoo-inktkunstenaar hierover ook informeren. Ze kunnen zich bewust zijn en het gebruik van dergelijke inkten met verontreinigingen vermijden. U kunt ook kennis nemen van de merknaam van de inkt en de bron bepalen met goed onderzoek.

In veel gevallen is tatoeage-inktvergiftiging meestal een allergische reactie. Het is geen vergiftiging. Er zijn echter kansen dat deze allergieën kunnen terugkeren. U moet dus contact houden met uw arts. En als u een ernstig geval van vergiftiging vindt, moet u het onmiddellijk behandelen door antibiotica te nemen volgens de voorschriften van artsen.

Hoe kun je voorkomen dat je tatoeage-inktvergiftiging krijgt?

Hoewel je het in het algemeen zegt, is tatoeage-inkt veilig voor je lichaam. Maar als je overgevoelig bent voor veel elementen, moet je je huiswerk doen. Dus, voordat je je lichaam inktt, moet je de studio van de tatoeëerder bezoeken en kennis nemen van de inktnaam, het merk en de componenten die ze gebruiken.

Nadat u de notitie hebt gemaakt, moet u uw eigen tijd nemen om het inktmerk en zijn componenten volledig te onderzoeken. Verder moet u ook uw artsen raadplegen over de inkt. Zij zullen u het beste advies geven.

Sommige tatoeëerders mixen en gebruiken echter hun inkt. Je moet dus informeren naar alle geselecteerde pigmenten. Vind alle voor- en nadelen van het pigment. Verder is het altijd beter om een gesprek over de inkt te hebben met de tatoeëerder.

Als u overgevoelig bent voor kleuren, moet u dit aan de tatoeëerders vertellen. Zij zullen met het beste advies komen over of je moet tatoeëren of niet.

Zie ook: Wat is Vegan Tattoo Inkt? Voordelen en de beste om te kiezen

Als je enig vermoeden hebt over je fitheid, moet je afzien van het doen van een tatoeage. Het zou echter het beste zijn als je niet gestrest raakt over het vergiftigen van inkt. Tatoeage-inktvergiftiging is vrij zeldzaam. En het is te behandelen met antibiotica. Laat je tatoeage dus inkten met alle voorzorgsmaatregelen. Het zal je helpen jezelf voor te bereiden op alle omstandigheden.

Conclusie

Om het kort te houden, dit is alles wat je moet weten over tatoeage-inktvergiftiging. Het zou echter partijdigheid zijn om te zeggen dat het inkten van je lichaam schadelijk is. Of het biedt je altijd allergieën.

In plaats daarvan is inktvergiftiging zeer zeldzaam. Het zou dus het beste zijn als u inkt in uw lichaam inneemt met alle veiligheidspraktijken. Dit is de beste manier om een tatoeage op je lichaam te zetten.

We hopen dat dit artikel over Tattoo Ink Poisoning nuttig voor je is. Als dit artikel op welke manier dan ook nuttig voor je is, deel het dan op sociale media. Blijf op de hoogte van dergelijke informatieve inhoud.