LGBT-tatoeages en de rol van specifieke symbolen

Aangezien tatoeages zeker van de grond zijn gekomen in de mainstream, zou het geen verrassing moeten zijn dat ze snel zijn omarmd door de LBGT-gemeenschap. Veel mensen gebruiken tatoeages als een vorm van zelfexpressie, waardoor ze een waardevol en expressief hulpmiddel zijn voor LBGT-individuen over de hele wereld. Als je een LGBT-persoon bent die erover nadenkt om een tatoeage te laten zetten, maar niet helemaal zeker weet of “geïnkt up” een slimme keuze is, lees dan verder: dit artikel is voor jou geschreven!

Belangrijkste redenen om een specifieke tatoeage te krijgen

Het hebben van een tatoeage op zich kan een geweldige vorm van zelfexpressie zijn, maar waarom krijgen mensen specifieke “homoseksuele” tatoeages? Hier zijn een aantal redenen:

  • Zelfidentificatie – Worstelen met de eigen identiteit is helaas een veel voorkomend probleem in de LGBT-gemeenschap. Het krijgen van een homo-specifieke tatoeage kan dienen als een gemakkelijke manier om de eigen seksuele identiteit te bevestigen en vrede te sluiten. Het is ook een geweldige manier om trots te zijn op je seksuele voorkeuren, omdat je een permanente verklaring aflegt met behulp van je lichaam.
  • Maak zichzelf herkenbaar voor anderen in de gemeenschap – Net zoals heteromannen gewoon moeten hopen dat een vrouw single is voordat ze op haar slaan, moeten homoseksuele individuen vaak hopen dat de persoon op wie ze slaan ook homo is; het kan moeilijk te zeggen zijn! Het hebben van homo-specifieke tatoeages kan het identificeren (of geïdentificeerd worden als) homo-individu echter gemakkelijk maken, wat nuttig kan zijn bij het maken van vrienden of het vinden van een date. Deze kunnen vooral handig zijn voor online dating bij het gebruik van een algemene datingservice in plaats van wanneer u zich aanmeldt bij een homosite die speciaal voor LGBT is gemaakt. Omdat de aanmeldingsopties bijna altijd seksualiteit onder de profieldetails bevatten, maar door een prominente homotattoo te hebben, hoeven gelijkgestemde singles alleen maar naar je profielfoto te kijken om je als potentiële partner te zien!
  • Bewustmaking– Homo-specifieke tatoeages worden ook gebruikt als een manier om het bewustzijn te vergroten over de voortdurende strijd voor LGBT-rechten. Hoewel ze meestal worden aangetroffen op LGBT-personen, krijgen veel hetero’s die de zaak steunen ze ook.

Oorsprong en betekenis achter de LGBT-tatoeagesymbolen

Wanneer gevraagd wordt om te denken aan een “homo” symbool, is de regenboog van de gay pride-vlag wat vaak in de hoofden van de meeste mensen opkomt. Er zijn echter verschillende symbolen die worden gebruikt om de LGBT-gemeenschap te vertegenwoordigen, en ze hebben allemaal het potentieel om geweldige tattoo-ontwerpen te zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende symbolen die mensen gebruiken om hun inkt te ontwerpen.

  • Gelijkteken– Het gelijke teken werd een symbool voor LGBT-rechten in 1995 toen het werd uitgebracht als een rebranding-logo voor de Human Rights Campaign (voorheen bekend als het Human Rights Campaign Fund). Het bord wordt over de hele wereld gebruikt om LGBT-rechten te promoten en is zeer succesvol geweest in het promoten van de zaak. In feite werd in 2013 op Facebook een rode versie van het bord gebruikt door de HRC, waardoor mensen hun profielfoto’s konden bijwerken om hun steun te tonen. Het werkte zeker; Facebook zag een toename van 120% in het aantal profielfoto’s dat werd bijgewerkt!
  • Lambda– Voor het eerst gepopulariseerd door de Gay Activist Alliance in 1970, is het Lambda-symbool sindsdien gebruikt om toewijding te tonen in de strijd voor LGBT-rechten. Oorspronkelijk werd dit Griekse symbool gebruikt door een groep Griekse krijgers die bekend staan om hun bereidheid om te blijven vechten tot de dood , hun gewoonte om de strijd aan te gaan vergezeld door hun jongere, mannelijke romantische partners.
  • Vrijheid Ringen – Ontworpen door David Spada (een New Yorkse sieradenontwerper) in 1991, zijn vrijheidsringen een populair symbool van gay pride. Ze gaan onder veel verschillende namen (zoals regenboogringen en “fruitlussen”) en zijn zelfs aangepast aan andere LGBT-doelen zoals bi pride.
  • Paarse Hand – De paarse hand werd een symbool voor homorechtenactivisme na een protest op 31 oktober 1969 door het Gay Liberation Front. Wat begon als een vreedzaam protest werd al snel zuur toen demonstranten van bovenaf inkt op hen hadden laten vallen en vervolgens door de politie werden aangesproken; voordat ze werden aangevallen, begonnen de demonstranten de inkt echter te gebruiken om “paarse handen” achter te laten op gebouwen in het centrum van San Francisco. Zo werd de paarse hand een symbool van de strijd voor homorechten.
  • Labrys – Gebruikt door zowel lesbiennes als feministen, is de Labrys een tweesnijdende bijl die wordt gebruikt om vrouwelijke kracht en kracht te vertegenwoordigen.
  • Driehoeken– Roze driehoeken werden oorspronkelijk door nazi’s gebruikt om homoseksuele mannen die vastzaten in concentratiekampen te identificeren en te beschamen. Het symbool wordt tegenwoordig echter gebruikt om doorzettingsvermogen en steun voor de strijd tegen homofobie te vertegenwoordigen.

Dus, heb je besloten wat je gaat krijgen voor je volgende (of eerste) tatoeage? Denk lang en hard omdat tatoeages (soort van) permanent zijn, maar wees ook niet bang om klein te beginnen. Op het ontwerp kun je later altijd nog voortbouwen. Wat je ook krijgt, we zijn er zeker van dat je verliefd zult worden op je volgende tatoeage, of het nu groot, klein of ergens daartussenin is. Trouwens, als je het kunt gebruiken om de blikken van de LGBT-gemeenschap aan te trekken, of het nu in de bars, clubs of online datingsites is, zelfs als je (nog steeds) in een kast zit, dan werkte het. Gelukkige trots!