Kun je jezelf leren tatoeëren?

Jezelf leren tatoeëren betekent online bronnen, video’s en boeken gebruiken om zelf te leren in plaats van in een tattooshop – en het is 100% mogelijk.

Naarmate de tattoo-industrie blijft groeien en online lesgeven gebruikt, zal het aantal autodidactische artiesten ook blijven groeien, waardoor nu het perfecte moment om in het tatoeëren te duiken.

In dit artikel leggen we het volgende uit:

  • Waarom meer tatoeëerders kiezen voor de “autodidact” route
  • Hoe online bronnen te vinden, zodat je jezelf kunt leren tatoeëren
  • Het # 1 ding dat tattooshops moeten zien voordat ze je inhuren

Is het gemakkelijk om te leren tatoeëren?

youtube video's om artistieke vaardigheden te verbeteren
Peony tekenen tutorial op het YouTube-kanaal van thebrokenpuppet.

Tatoeëren is niet “gemakkelijk” en leren om het alleen te doen is zeker een uitdaging. Elke tatoeëerder zal toegeven dat hun eerste tatoeages niet hun beste waren, maar na verloop van tijd hebben ze de vaardigheden opgedaan om elk ontwerp te tatoeëren dat ze willen.

Dat gezegd hebbende, leren tatoeëren is veel, veel makkelijker als je weet hoe je moet tekenen, daarom zijn we grote fans van thebrokenpuppet op YouTube. Zijn tekentutorials leren je stap voor stap hoe je tattoo-ontwerpen kunt tekenen.

Let op: sommige regio’s hebben specifieke vereisten om tatoeëerder te worden, maar op veel plaatsen kunt u uzelf onderwijzen en hebt u alleen uw door bloed overgedragen pathogenencertificering nodig.

Waarom een autodidactische tatoeëerder zijn?

kunstenaar die een permanent merkteken drukt op de menselijke huid
Autodidactische tatoeëerder “Bang Bang” tatoeages beroemdheden zoals LeBron James, Rihanna, Adele, enz.

Het traditionele pad om tatoeëerder te worden, is via een stage. Gedurende die tijd leert een ervaren tatoeëerder een leerling hoe hij moet tatoeëren.

Stages zijn echter onbetaald, duren 1-4 jaar en zijn berucht om de hoeveelheid ontgroening (en soms misbruik) die ermee gepaard gaat.

Daarom leren veel aspirant-kunstenaars in plaats daarvan online. Hoewel dit een behoorlijke hoeveelheid onderzoek vergt, is alle informatie die kunstenaars leren in een traditionele stage online beschikbaar.

Hoe een autodidactische professionele tatoeëerder te worden

oefen tatoeëren met een tatoeagemachine op nephuid
flash art gebruikt om kunstvaardigheden te oefenen
Afbeeldingen van Tattooing 101’s gratis Linework Secrets Guide.

Hoewel je volledig online kunt leren tatoeëren, is er een grote sprong tussen thuis leren voor de lol … en zelf een tatoeëercarrière opbouwen.

Het # 1 ding dat je moet doen als je succesvol wilt worden als tatoeëerder, is om leer op de juiste manier tatoeëren en gebruik de juiste, professionele technieken.

Omdat tatoeëren een kunstvorm is die is geëvolueerd Heel veel in de afgelopen 20 jaar is het geen verrassing dat een groot deel van de informatie online verouderd (of zelfs ronduit gevaarlijk) is. Tattoostudio’s zullen echter geen artiesten inhuren die niet de juiste technieken gebruiken.

Als je van tevoren niet veel kennis hebt over tatoeëren, kan het moeilijk zijn om te zeggen of je die juiste informatie krijgt. Hier zijn een paar manieren om ervoor te zorgen dat u leert van betrouwbare bronnen:

  1. Controleer of de informatie in de afgelopen 10-12 jaar is gepubliceerd. Tatoeagetechnologie – en gezondheidsnormen – zijn het afgelopen decennium veel veranderd en u wilt ervoor zorgen dat u up-to-date bent.
  1. Zorg ervoor dat de persoon die lesgeeft een professionele tatoeëerder is door hun sociale media te bekijken. Als je online geen voorbeelden van hun werk kunt vinden, is dat een belangrijke rode vlag.
  1. Bekijk de reacties op hun berichten of video’s. Als andere aspirant-tatoeëerders zeggen dat de informatie hen heeft geholpen, is het waarschijnlijk een goede bron. Als er professionele artiesten zijn die negatieve feedback geven, is het het beste om uit de buurt te blijven.

Als je meer wilt weten over hoe je kunt tatoeëren, raden we je ten zeerste aan om Tattooing 101 te bekijken. Ze hebben een heleboel gratis bronnen, gidsen en video’s gemaakt door professionele tatoeëerders, evenals een volledig tatoeageprogramma voor autodidactische artiesten die een gestructureerde cursus willen volgen.

Klaar om een tatoeëerder te worden?

Leren om zelf te tatoeëren is de ideale route voor artiesten die tatoeëren als een side hustle willen doen, mensen die een carrièreswitch willen maken, maar nog steeds een fulltime baan moeten behouden terwijl ze hun vaardigheden opbouwen of onafhankelijke studenten die liever in hun eigen tempo werken.

Tatoeëren vereist geduld en oefening, maar het leidt tot een lonende carrière en een opwindende, creatieve levensstijl. Als je klaar bent om je eigen pad te smeden, dan is het misschien wel het juiste moment voor JOU om je voor te bereiden op je droombaan.