Hoe tattoo zwelling gemakkelijk te verminderen? Do’s en Don’ts

Tatoeages zijn een geweldige manier om je persoonlijkheid te portretteren zonder een enkel woord te spreken.

Ze zorgen ervoor dat je er esthetischer uitziet, maar de meeste mensen hebben een veel voorkomend probleem na het krijgen van een tatoeage is zwelling.

Dit probleem is echter wijdverspreid, maar toch moet u voorzichtig zijn. Er zijn veel factoren zoals de tatoeagelocatie, het tatoeageproces, de consumptie van bloedverdunners, enz. die zwelling van de tatoeage kunnen veroorzaken.

Dit artikel zal het hebben over enkele geweldige tips die u moet volgen om de zwelling van tatoeages snel te verminderen. Dus zonder verder oponthoud, laten we beginnen.

Wat kunt u doen om de zwelling van tatoeages te verminderen?

1. Neem geen warme douches.

Neem geen warme douches.

Als je net een tatoeage hebt, is het beter om geen warme douches te nemen. De hoge temperatuur verhoogt de bloedstroom, wat het getatoeëerde gebied negatief beïnvloedt.

Een algemene vuistregel is dat je je lichaam de komende 2 dagen na het krijgen van de tatoeage geen contact moet laten maken met een heet gebied.

Bedek het getatoeëerde gebied niet voor een langere periode. Houd de luchttoevoer goed door losse kleding te dragen. Houd jezelf ook uit de buurt van warmte en probeer je lichaam te houden.

2. Vermijd druk op het getatoeëerde gebied

Een geweldige manier om de zwelling te verminderen, is door het getatoeëerde gebied zo bloot mogelijk te laten.

Het zou het beste zijn als je altijd hebt geprobeerd om druk rond dat gebied te vermijden, dus het wordt aanbevolen om de tatoeage enige tijd niet aan te raken.

Bedek het gebied indien mogelijk niet gedurende 24 uur of draag iets ademends en lichts. Laat je lichaam genezen van de open wond veroorzaakt door de tatoeage.

Kies alsjeblieft niet de korstjes, want het kan je tatoeage-afwerking verpesten en bacteriële infecties veroorzaken. Zorg voor een goede hygiëne en probeer het getatoeëerde lichaamsdeel fris en droog te houden.

3. Breng Cold Compress aan

Als u niet bekend bent met het koude kompresproces, dan is het eenvoudig.

Je moet wat ijs in water doen, een katoenen stuk dopen en het over het hele getatoeëerde gebied aanbrengen. Zorg er wel voor dat je het zo zacht en soepel mogelijk doet.

Dit zal een verkoelend effect veroorzaken, waardoor het gezwollen gebied wordt verzacht en u zich comfortabel voelt. Voor een beter resultaat laat je het katoen 25 tot 30 minuten staan.

Je moet weten dat vocht niet goed is voor verse wonden, dus haal al het water uit het katoenen stuk voordat je je tatoeage glazuurt.

4. Volg een goede tattoo-nazorgroutine

Het krijgen van een tatoeage is een groot probleem omdat het niet gemakkelijk kan worden verwijderd als het eenmaal klaar is. Daarom moet je ervoor zorgen dat je tatoeage er prima uitziet.

Een goede tatoeage zal echter zijn werk correct doen, maar als je na routine geen goede tatoeage volgt, kan dit je tatoeage verpesten en veel problemen veroorzaken.

Gedurende enkele dagen na het krijgen van een tatoeage, moet u alleen een milde antibacteriële zeep gebruiken om irritatie of infectie te voorkomen. Gebruik een verse handdoek om je tatoeage te drogen en als je overmatige zwelling en pijn voelt, moet je ook ontstekingsremmende balsem gebruiken.

5. Gebruik geen bloedverdunners

Zodra je je tatoeage hebt, moet je hoofdsom de eerste paar dagen je lichaamstemperatuur laag houden.

Bloedverdunners verhogen de bloedstroom in uw lichaam, wat de zwelling verhoogt en pijn en ongemak veroorzaakt. Daarom moet je geen bloedverdunners zoals koffie of alcohol consumeren gedurende ten minste 24 uur nadat je bent getatoeëerd.

Drink meer water en consumeer voedingsmiddelen of natuurlijke dranken waarvan bewezen is dat ze de lichaamstemperatuur verlagen.

Geef je ook niet over aan watergerelateerde activiteiten, omdat dit de genezing van je lichaam kan vertragen. Als uw zwelling zelfs na 1 of 2 weken niet verdwijnt, moet u overwegen professionele hulp te nemen.

Na het praten over de fundamentele tips, is het tijd om wat licht te werpen op de veelgestelde vragen over tattoo-zwelling die de meeste mensen in hun hoofd hebben.

Hoe lang duurt de zwelling van de tatoeage?

De meeste mensen maken zich zorgen over de zwelling van de tatoeage, maar het goede is dat deze zwelling niet lang aanhoudt. In de meeste gevallen verdwijnt de zwelling na 7 dagen.

Dit varieert echter van persoon tot persoon, maar u moet minstens een week zwelling verwachten. Nu speelt het lichaamsdeel, dat wordt getatoeëerd, ook een vitale rol bij het bepalen van de zwellingsduur.

Als u bijvoorbeeld uw hand tatoeëert, zou de zwelling slechts 24-48 uur moeten duren. Aan de andere kant, als u een tatoeage in de buurt van een gewricht plaatst, kunt u een week lang zwelling zien.

Wat kan ik nemen om tattoo-pijn te verminderen?

Zoals hierboven vermeld, is tattoo zwelling wiverspreid, maar u moet overwegen een ijspakking te nemen als u het zo snel mogelijk wilt verminderen. Een suggestie is dat je ijs nooit rechtstreeks naar het getatoeëerde gebied moet gebruiken, omdat het wonden kan irriteren.

Het beste wat je zou kunnen doen is een koud kompres bereiden en het soepel op je huid aanbrengen. In geval van overmatige pijn en irritatie, moet u overwegen om een verdovende spray te nemen. Het zal de pijn verlichten en de zwelling onder controle houden.

Waarom is mijn tatoeage zo gezwollen?

Iedereen ervaart zwelling na het laten tatoeëren, dus er is niets om je zorgen over te maken. Nu hangt de hoeveelheid zwelling af van een breed scala aan factoren, zoals uw lichaamstype, de plaats van de tatoeage, de lengte van de tatoeage en nog veel meer.

Als u bijvoorbeeld een tatoeage krijgt in een gebied waar uw huid niet wordt uitgerekt, zult u slechts een kleine zwelling ervaren, die binnen een paar dagen zal verdwijnen. Maar in gebieden in de buurt van beweegbare lichaamsdelen kunt u meer zwelling ervaren.

Het hangt ook af van de tattoo nazorg. Als het nabijgelegen gewricht continu in beweging is, zal uw zwelling langer aanhouden, daarom wordt aanbevolen om het getatoeëerde lichaamsdeel enkele dagen te laten rusten.

Laatste woorden

Dat is wat je kunt doen om de zwelling van de tatoeage snel te verminderen. Tattoo Zwelling wordt verwacht, je hoeft je niet veel zorgen te maken. Volg de juiste nazorgroutine en alle bovenstaande onderwerpen.

We hopen dat dit artikel je helpt. Als het artikel je op welke manier dan ook helpt, deel het dan op sociale media en blijf met ons verbonden voor toekomstige updates.