Hoe lang duurt het voordat een tatoeage volledig geneest? – Gids voor

Een eeuwenoude vraag die vaak wordt gesteld door tattoo-nieuwkomers is dat hoe lang duurt het voordat een tatoeage volledig geneest? Je krijgt verschillende antwoorden van verschillende tattoo-artiesten, maar een gemeenschappelijke factor zou zijn hoe goed je ervoor hebt gezorgd.

We hebben onze dagelijkse gids van het tattoo healing proces al gedeeld en als je het gelezen hebt dan weet je al hoe belangrijk tattoo nazorg is.

Terugkomend op de vraag – Je tatoeage ‘verschijnt’ genezen tegen de derde week. Als je er goed voor hebt gezorgd (d.w.z. het schoon en gehydrateerd hebt gehouden), zal het aan het einde van de tweede week genezen.

Maar ga niet op uiterlijke gezichten af.

Dit is gewoon je buitenste huid die er genezen uitziet. In wetenschappelijke termen is dit gewoon je opperhuid (de bovenste laag van de huid) die binnen 2-3 weken geneest.

Je binnenste huidlaag (de dermis) moet nog volledig genezen. Daarom raden tatoeëerders vaak aan om een pauze te nemen voordat je een andere tatoeage op je huid krijgt.

Omdat je dermis de echte huid is die meerdere zenuwuiteinden bevat, is het een verstandige keuze om het volledig te laten genezen voordat je voor een andere tatoeage gaat.

In termen van tijd duurt het ergens tussen de 3 en 6 maanden voordat je dermis volledig is genezen.

Dus als je op de veilige kant wilt spelen, dan zou ik je aanraden om minstens 6 maanden geen andere tatoeage te laten zetten (vooral in de buurt van de reeds getatoeëerde huid).

Tattoo Healing Stages – Hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest

Hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest

Als u huidproblemen, irritaties en een zwakker immuunsysteem heeft, wilt u misschien een arts raadplegen voordat u een tatoeage krijgt. Ik zou je niet aanraden om de tattoo machine je huid te laten prikken terwijl je al flinke huidproblemen hebt. Een zwakker immuunsysteem zal het genezingsproces van tatoeages vertragen.

Nu weet je dat een tatoeage tot 6 maanden nodig heeft om volledig te genezen, dus we gaan over naar een andere veelgestelde vraag die vaak wordt gesteld door tattoo-liefhebbers.

Wat kan ik doen om mijn tattoo sneller te genezen?

Een kort antwoord zou een goede tattoo nazorg zijn. Hoe meer je voor je tatoeage zorgt, hoe beter (en sneller) deze zal genezen.

Mensen die goed voor hun tatoeages zorgen, worden zelden geconfronteerd met het probleem van tatoeagevervaging en huidinfecties. Aan de andere kant krijgen mensen die hun huid geïnkt krijgen zonder de ins en outs van tatoeëren te kennen vaak huidinfecties.
Onthoud dat kennis kracht is en dat je alles moet weten over tatoeëren voordat je je huid laat inkten.

Tips om tattoo healing te versnellen –

Het meest voorkomende probleem waarmee u te maken krijgt, is jeuk en tatoeageschrijns.
Je moet weten dat het normaal is dat een tatoeage jeukt en korst. Het is de test van je geduld. Als je wilt dat je tatoeage voor altijd leeft, moet je onder geen enkele omstandigheid de huid jeuken.
One Piece Anime Tattoo ideeën en ontwerpen
TREK DE KORSTJES ER NIET AF. Je zult het gevoel hebben dat de duivel zelf je verleidt om de peeling af te trekken, maar als je dat doet, zul je niet alleen je tatoeage verpesten, maar ook een uitnodiging geven tot tatoeage-infectie.

hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest

Zoals ik je eerder vertelde, duurt het tot 3 maanden voordat de dermis volledig geneest; De inkt nestelt zich nog steeds in de tweede laag en je korst kan diep genoeg vormen. Dus het aftrekken van een korstje zal de inkt ook uit de binnenste laag van de huid halen.

Als je ooit de verleiding voelt om te jeuken, stel jezelf dan één vraag: wil je een mooie tatoeage op je huid die je persoonlijkheid definieert of wil je een lelijke wond op je huid die je voor altijd zult moeten verbergen?
Goede nazorgproducten zijn bijna net zo belangrijk als het kiezen van de juiste tattoostudio en de juiste tatoeëerder.

Een goede aftercare lotion zal niet alleen de genezingssnelheid van je tatoeage verbeteren, maar het zal ook de levensduur van je tatoeage verlengen.

Ik stel vaak voor dat mijn klanten lotions op hun tatoeages gebruiken, zelfs nadat hun tatoeage volledig is genezen. Helende lotion zoals Hustle butter houdt je tattoo gehydrateerd en glanzend.

Veel mensen negeren deze tip om een paar dollar te besparen, maar er is een enorm verschil tussen een goed gehydrateerde tatoeage en een tatoeage die nooit is gehydrateerd.

Voorzorgsmaatregelen te volgen tijdens tattoo healing –

Een nieuwe tatoeage is als een verantwoordelijkheid die je met discipline moet nemen. Beschouw je tatoeage altijd als een open wond die een open uitnodiging is voor externe bacteriën en virussen.

Hier zijn een paar dingen die een nieuwe tatoeage moeten vermijden –

Douchen–

Deze kan moeilijk voor je zijn, maar veel artiesten stellen vaak voor om minstens 2 3 weken geen bad te nemen, vooral niet in de openbare douches. Als je een kleine tatoeage op pols of enkel hebt, kun je het op de een of andere manier redden, maar een groot stuk op borst of rug zou goede zorg vereisen.

Het betekent niet dat je je tatoeage volledig uit de buurt van water moet houden. In feite moet je het plasma 2 -3 keer per dag uit je nieuwe tatoeage reinigen met behulp van lauw water. Te lang in water blijven (bad of zwembad) zou echter niet alleen de tatoeage ruïneren, maar kan ook leiden tot infectie.

Gebruik altijd een petroleumvrije, alcoholvrije, extra gevoelige zeep om je tatoeage schoon te maken.

Zwemmen–

Ik heb mensen uitdagingen zien aangaan om met een nieuwe tatoeage naar zwembaden te gaan. Het zijn geen gedurfde maar dwaze mensen.

Je hebt misschien het nieuws gehoord over een man die stierf nadat hij naar een openbaar zwembad ging met een gloednieuwe tatoeage. Dit kan u suggereren hoe gevaarlijk zwemmen kan zijn.

Veel mensen beweren dat het jodium in het zwembad de bacteriën doodt en daarom is er geen kans op tatoeage-infectie. U moet echter weten dat het jodium zelf uw nieuwe tatoeage kan schaden.

Vermijd zwemmen (noch in het zwembad, noch in de zee) totdat je tatoeage volledig geneest.

Vermijd uitgaan in de zon-

hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest

Als mensen maar intelligent genoeg waren, zouden we nooit over elk punt zo gedetailleerd hoeven te vertellen. Als je denkt dat je stoerder bent dan de zon, laat dan het idee vallen om je volledig te laten tatoeëren.

Zelfs mensen zonder tatoeages gebruiken zonnebrandcrème om hun huid te beschermen tegen schadelijke ultraviolette stralen.

Vermijd zoveel mogelijk om in de zon te gaan met een verse tatoeage. Dit komt omdat de ultraviolette stralen je tatoeage beschadigen (dof en vervaagd maken).

Wees niet stoer en denk dat je zonnebrand op getatoeëerde huid aankunt.

Slapend–

Nee, je hoeft het slapen niet te vermijden. In feite geneest tatoeage sneller als je een goede nachtrust krijgt. Wel moet je wel voor je slaaphouding zorgen. Je wilt je getatoeëerde huid niet de hele nacht tegen een matras duwen en zo de tatoeage verpesten.

Als je een tatoeage op de hand of benen hebt, kun je op de een of andere manier gemakkelijk beheren, maar een tatoeage op borst of rug vereist extra voorzorgsmaatregelen tijdens het slapen.

Je kunt zwangerschapskussens gebruiken die je kunnen helpen om je tatoeage intact te houden terwijl je goed slaapt. Je kunt met opgetrokken wenkbrauwen worden geconfronteerd met vragen over zwangerschapskussens als je alleenstaand bent, maar als je getrouwd bent, geef ze dan de schuld aan je vrouw.

Draag losse kleding –

Dit is een andere belangrijke tip die je moet volgen als je wilt dat je tatoeage sneller geneest.

Als u een arbeider bent, wordt het nog moeilijker voor u om voor uw tatoeage te zorgen. Dit komt omdat je ten eerste je tatoeage het grootste deel van de tijd moet verbergen en ten tweede zal de verborgen tatoeage vaak tegen je kleding worden gewreven en zo schade oplopen.

Een ander probleem zou zijn dat als je tatoeage op de rug zit en je hebt een zittende baan, je het heel moeilijk zult vinden om tegen een bank of stoel te leunen.

Dit waar tattoo timing een vitale rol speelt. Mensen met een baan moeten tatoeages laten zetten tijdens de kerstperiode. Dit komt omdat je meerdere vakanties krijgt die je meer tijd geven om voor je nieuwe tatoeage te zorgen.

Ook kunt u lange jassen dragen tijdens het winterseizoen, waardoor uw tatoeage op een stijlvolle manier wordt beschermd.

Zorg voor een goed dieet –

Ja, dieet speelt een vitale rol bij het genezen van tatoeages. In feite moet een getatoeëerde persoon zijn hele leven voorzichtiger zijn met zijn dieet. Groene bladgroenten en multivitaminen zijn een must voor een getatoeëerd persoon. Neem ze dus op in je dieet.

Vermijd training –

Ik weet dat deze $ucks, vooral als je een sportschoolfreak bent. Ik zou echter strikt vermijden dat je wegblijft van de sportschool met een nieuwe tatoeage. Dit komt door twee redenen – Ten eerste zal je trainingszweet de nieuwe tatoeage verpesten (ongeacht op welk lichaamsdeel).

Ten tweede, hoe merkgebonden, hygiënisch en hoogwaardig je sportschool ook is, het heeft nog steeds meer bacteriën en virussen dan een toilet.

Had je ooit gedacht dat je zou worden voorgesteld om te stoppen met sporten alleen voor je eigen veiligheid en goede gezondheid?

Blijf in contact met uw arts –

Ja, deze is ook belangrijk. U kunt misschien geen onderscheid maken tussen een normale tatoeage jeuk en dodelijke tattoo infectie. Als het het tweede geval is, kunt u de infectie gemakkelijk bestrijden terwijl deze zich nog in een vroeg stadium bevindt.
Kleine eenvoudige tattoo-ontwerpen voor jongens

Blijf in contact met uw Tatoeëerder ook –

Terwijl een arts voor je huid zou zorgen, zou een tatoeëerder voor je tatoeage zorgen. Een wekelijks bezoek aan je artiest zou je een idee geven over hoe je tatoeage geneest. Ook zou de kunstenaar je vertellen of het nieuwe stuk een touch-up nodig heeft of dat het prachtig zal genezen.

Dus vroeg een van onze lezers als kleine tatoeages sneller genezen dan een tatoeage van groot formaat?
De grootte van de tatoeage versnelt de genezingssnelheid van de tatoeage niet. Een kleine tatoeage zou net zoveel tijd kosten als een grote tatoeage om volledig te genezen. Kleine tatoeages zijn echter gemakkelijker te beheren, daarom worden ze vaak voorgesteld aan nieuwkomers.

Dit waren onze tips voor tattoo healing. Mocht je toch nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.