Een gezichtstattoo krijgen: voor- en nadelen

Het leven verandert nadat je je eerste tatoeage hebt laten zetten. Het gaat niet zozeer om de mensen die je allerlei vragen blijven stellen als: “doet het pijn?”, “wat betekent het?”, of, onze favoriet, “heb je er geen spijt van?”. Nope. Het is gewoon dat je meer blijft willen. Na de eerste tatoeage realiseer je je dat al je eerdere angsten voor niets waren. Het is niet zo pijnlijk als mensen zeggen. Het is niet eng, en het is zeker niet iets waar je per se spijt van krijgt. Je leert je tatoeages te zien als zelfexpressie. Het is jullie manier om aan de wereld te verkondigen over jezelf. Een gezichtstattoo kan echter het hele nieuwe ding zijn om over na te denken. Gezichtstatoeages worden anders bekeken dan andere tatoeages. U kunt dus beter zeker weten waar u aan begint voordat u een beslissing neemt. Laten we eens kijken wat de voor- en nadelen van gezichtstatoeages zijn en of ze het waard zijn.

Voordelen:: Self-expression

Het draait allemaal om jou en je visie op je lichaam. Tatoeages zijn kunst die op je huid wordt gemaakt. Het is jouw manier om te laten zien hoe je jezelf ziet. Ze worden vaak geïnspireerd door sommige gebeurtenissen, mensen of gevoelens die herten voor je zijn. Het is alleen aan jou om te beslissen of je ze op je huid aanbrengt of niet. Je verlangen om je te committeren aan je ware zelf speelt hier een cruciale rol. Zelfexpressie is waar tattoo art over gaat. Je laat de wereld een deel van je innerlijke persoonlijkheid zien. Je laat de mensen een kijkje nemen in je ziel. Als je je behoefte aan zelfexpressie net zo belangrijk vindt als wij, moet je doorgaan met elke tatoeage die je bereid bent op je lichaam te zetten.

Nadelen:: Perception

Je zult merken dat de perceptie van mensen over jou zal veranderen. Het zijn niet je vrienden die anders gaan denken. Vreemden wel. Mensen met gezichtstatoeages zijn eigenlijk nog een vrij nieuw concept. Tatoeages in het algemeen halen nauwelijks sociale acceptatie. Gezichtstatoeages daarentegen hebben nog een lange weg voor de boeg. Ze zijn nog steeds omgeven door veel stigma en valse oordelen. Hoewel het hebben van een gezichtstatoeage je niet uit het niets een crimineel of rapper maakt, hebben ze wel invloed op je sociale positie. Mensen zien tatoeages voordat ze de kans krijgen om een persoon te zien. De waarheid is dat gezichtstatoeages op grote schaal worden geassocieerd met gemarginaliseerde groepen mensen. Dus door te beslissen om er een te maken, kun je diezelfde groep betreden zonder je ervan bewust te zijn. Je kunt de slimste persoon in de cursus zijn, hoewel niemand naar je toe zal komen om huiswerkhulp te vragen, alleen al te oordelen naar je uiterlijk. Het kan moeilijker zijn om banen in de horeca of detailhandel te krijgen. Mensen kunnen aannames over je doen die niet overeenkomen met je persoonlijkheid, allemaal alleen op basis van een gezichtstatoeage. Daar moet je klaar voor zijn als je besluit om iets op je gezicht te laten tatoeëren.

Voordelen:: Beauty

Ondanks wat veel mensen denken, kunnen gezichtstatoeages echt mooi zijn. Het hangt natuurlijk allemaal af van wat je op je gezicht wilt laten tatoeëren. Hoewel, vaker wel dan niet, dergelijke tatoeages er uniek, interessant en heel mooi uitzien. Natuurlijk kun je gaan voor een meer edgy look. Je zult het zeker ontvangen met een gezichtstattoo, daar bestaat ook geen twijfel over. Gezichtstatoeages hoeven echter niet edgy, eng of intimiderend te zijn. Het kunnen ook prachtige kunstwerken zijn die je gezicht aanvullen en je beste gelaatstrekken benadrukken. Je kunt hier mijn huiswerk voor me maken en op zoek gaan naar verschillende foto’s van gezichtstatoeages. Je zult zien hoe vaak dat wordt gedaan omwille van de schoonheid in plaats van iets anders.

Nadelen:: Pijn

Ja, het is de voor de hand liggende reden om geen gezichtstattoo te doen. Toch konden we het niet overslaan. Je kunt een goed essay laten schrijven over de negen cirkels van de hel terwijl je je gezicht laat tatoeëren. Natuurlijk reageren we allemaal anders op pijn. Onze huid reageert anders op naalden. Sommigen van ons voelen veel pijn tijdens het krijgen van een tatoeage; anderen hebben het naar hun zin om zich bijna niets te voelen. Maar zelfs als je al een paar tatoeages ergens op je lichaam hebt laten zetten, moet je in dit scenario klaar zijn voor een ander niveau van pijn. De huid van een gezicht is veel gevoeliger, dunner en delicater. Het kan dus een grote uitdaging voor je zijn om de hele tattoo-sessie door te nemen.

Waar het op neer komt

Aan het einde van de dag ben jij het die beslist of je ermee doorgaat of niet. Het is jouw lichaam, dus de keuze is aan jou. Je moet natuurlijk weten wat de nadelen zijn van het hebben van gezichtstatoeages. Je moet voorbereid zijn op enkele nadelen van die beslissing. Het betekent echter niet dat je om hen moet geven. Als je zeker bent van je beslissing, klaar bent om deze verantwoordelijkheid te nemen en graag nieuwe tatoeages krijgt, ga er dan voor!