Alcohol en tatoeages: wat u moet weten over hun incompatibiliteit

Het krijgen van een tatoeage op je huid lijkt een goede reden om te vieren. Maar het drinken van alcohol kan een mooi kunstwerk op de huid tot een gezondheidsrisico maken. Alcohol wordt niet aanbevolen voor een paar dagen vóór het tatoeëren, evenals erna.

De meeste mensen gaan ervan uit dat het onder invloed van alcohol gemakkelijker voor hen zal zijn om een tatoeage te krijgen, om zo te zeggen, “hun lijden te verlichten”. Maar dat is niet altijd het geval. Iedereen is anders, terwijl sommigen het gevoel hebben dat de alcohol die ze drinken pijn vermindert, anderen hebben zeker het gevoel dat de pijn erger wordt als ze dronken zijn. De algemeen aanvaarde mening dat dronken alcohol onaangename gewaarwordingen voorkomt met het herhaaldelijk doorboren van de huid is een mythe. Het proces blijft behoorlijk pijnlijk en de verf ligt ongelijkmatig. Daarom is het, om een resultaat van hoge kwaliteit te verkrijgen, noodzakelijk om af te zien van het drinken van dranken, niet alleen na de beeldvormingsprocedure, maar ook voorafgaand aan het gebruik ervan.

Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om alcohol te drinken en tatoeages te krijgen, deze dingen zijn onverenigbaar. Het drinken van alcohol na het krijgen van een tatoeage wordt ook niet aanbevolen. Laten we de redenen bespreken waarom je moet voorkomen dat je drinkt voor en na het krijgen van een tatoeage. Als je echter het gevoel hebt dat niet drinken voor en na de sessie je veel ongemakken zal bezorgen, bekijk dan de soorten aa-vergaderingen op AddictionResource – misschien heb je een consult nodig.

Alcohol is gevaarlijk

Alcohol verwijdt de bloedvaten, de bloedcirculatie neemt toe. Elke tatoeage is een medische procedure waarbij de naald de huid binnendringt en de haarvaten en bloedvaten raakt. Het lichaam van een persoon onder invloed van alcohol kan reageren op een punctie van de huid. Bloed in deze toestand stolt langzamer, wat betekent dat als er bloedingen optreden, het veel moeilijker zal zijn om het te stoppen dan bloeden bij een nuchter persoon. Ervaren tattoo-meesters zeggen dat als een klant zich nog steeds tot een niet-professional wendde en hij ermee instemde om een tatoeage voor een dronken persoon te vullen, het resultaat dubbel teleurstellend kan zijn.

Een andere reden waarom het niet wordt aanbevolen om alcohol te drinken na het krijgen van een tatoeage is het uitwassen van de inkt samen met het bloed uit de wond. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer inkt er uit de wond wordt gespoeld. Als gevolg hiervan blijft ongeveer 50% van de kleur die u oorspronkelijk wilde behouden. De tatoeage zal veel lichter worden en om de gewenste kleur terug te geven, moet u opnieuw contact opnemen met de artiest.

Moed en alcohol

Het is een medisch feit dat alcohol het menselijk lichaam op verschillende manieren beïnvloedt. Iemand wordt rustiger en zelfgenoegzamer, iemand agressiever, anderen worden dapper, soms komt het tot volledig roekeloze acties. Je moet niet besluiten om een tatoeage te laten zetten terwijl je bedwelmd bent, want het is mogelijk dat morgen blijkt dat het niet zo nodig was om een tatoeage te laten zetten. Of het geselecteerde beeld lijkt ’s ochtends niet zo aantrekkelijk.

Denk goed na over het ontwerp van de tatoeage die je wilt, de grootte en locatie. Je moet er ook voor zorgen dat je de schets die de meester voor je heeft gemaakt echt leuk vindt. Bovendien moet je goed luisteren naar de instructies voordat je de salon verlaat, die essentieel zijn voor je comfortabele genezing. En zelfs als het verlangen om een tatoeage te krijgen je in een staat van dronkenschap heeft bezocht, kun je het beseffen als je ontnuchtert.

Reputatie van de meester

Een professionele meester die in een gespecialiseerde salon werkt, zal nooit met een dronken klant aan de slag gaan. Ervaren tatoeëerders waarderen hun reputatie. Zij hebben de verantwoordelijkheid om cliënten voorafgaand aan de procedure te informeren over de gevolgen van het drinken van alcohol. Dit wordt gedaan zodat vindingrijke klanten niet proberen de meester te misleiden.

Drinken na de sessie

Drink alcohol alleen veilig wanneer het beschadigde deel van de huid volledig is genezen. En de duur van dit proces is voor elke persoon anders – van een paar dagen tot een maand, en het hangt af van de volgende factoren:

  • de leeftijd van de cliënt – hoe ouder de persoon, hoe langer het duurt voordat de huid regenereert als gevolg van langzame metabolische processen;
  • ervaring en vaardigheid van de meester;
  • lokalisatie van het patroon – tatoeages in de nek, billen, op de pols, borst en buik genezen voor een lange tijd;
  • persoonlijke immuniteit;
  • huidtype;
  • de kwaliteit van de zorg van de aangebrachte tatoeage.

Daarom kunnen betrouwbare voorspellingen van de duur van de herstelperiode alleen worden gemaakt door de tatoeëerder, nadat hij van tevoren heeft geïnformeerd naar alle nuances met betrekking tot de klant. Gemiddeld is deze periode 5-10 dagen.

Het belangrijkste teken dat alcoholische dranken niet langer een schadelijk effect zullen hebben, is dematie van een dunne matte film op het beeldoppervlak. Dit betekent dat de huidlaesies zijn genezen en het risico op bloedingen niet langer in gevaar is. Het pigment zit stevig vast onder de huid en wordt niet uitgescheiden via de beschadigde gebieden.

Je moet ook onthouden dat alleen een tatoeage praktisch een open wond is die speciale zorg vereist. Een tatoeage gemaakt bij een dronken klant duurt langer om te genezen, complicaties zijn mogelijk. Gezien alle bovenstaande redenen, is het beter om geen risico’s te nemen en absoluut nuchter en in een goed humeur naar de tattoomaster te komen.

Als het niet gemakkelijk voor je is om te stoppen met drinken en je je ongemakkelijk voelt tijdens de dagen dat je geen alcohol gebruikt, moet je waarschijnlijk wat informatie krijgen over de ontwikkeling van alcoholisme tijdens aa-bijeenkomsten. AA-steungroepen geven niet alleen alle benodigde informatie, maar helpen ook om op de meest comfortabele manier van de verslaving af te komen. Vraag jezelf gewoon af, in hoeveel dagen zou je trek hebben in alcohol? En als het een getal van één cijfer is, kun je beter zoeken naar AA-vergaderingen VS.