Een tattoo leren zetten op nephuid!

Een tattoo leren zetten op nephuid!

Wat is een tattoo nephuid precies? De meeste tatoeëerders zijn jarenlang bezig met tattoo schetsen en oefenen voordat ze bij een tattoo winkel aan de slag gaan. Goed leren tatoeëren is minstens even moeilijk als goed leren schilderen of beeldhouwen. Het kan dus jaren van moeite en investeringen kosten voordat je zover bent. Maar als het echt je droom is, en als je gelooft dat jij het talent hebt om een topartiest te worden in het vak, ga ervoor! De beste manier om thuis op je gemakje te oefenen is door een tattoo machine te kopen en daarmee tattoos te zetten op nephuid.

Wat is tattoo nephuid voor materiaal?

Tattoo kunsthuid of nephuid is een synthetisch materiaal dat als kleine lapjes met zijdes van 10 of 20 cm wordt geleverd. De lapjes zijn gedrukt in verschillende huidtinten, en de structuur van het materiaal benadert die van de menselijke huid. Als je op de juiste diepte inkt in de kunsthuid aanbrengt met een naald, dan blijft hij zitten, net als bij een echte huid. Daarom is kunsthuid een ideaal medium om goed op te leren tatoeëren. Een nadeel van deze kunsthuid is dat de prijs ervan redelijk hoog is. Een lapje met zijkanten van 20 cm kan €5 kosten, afhankelijk van de kwaliteit van de nephuid. Aangezien leren tatoeëren echt niet binnen een maandje gepiept is, kunnen de totale investeringskosten behoorlijk hoog zijn.

Een goedkoper alternatief is de ouderwetse vervanging voor mensenhuid, namelijk varkenshuid. Een slachter of slager kan je verse varkenshuid in vrij grote stukken leveren. Misschien kan je zelfs een deal maken, dat je een mooie tatoeage kunt zetten in ruil voor een partij van dit materiaal! Het nadeel van varkenshuid is dat het niet zo stabiel is als kunsthuid: de huid krimpt, kan gaan zweten en bederft binnen een paar dagen.

Het laatste en beste materiaal om op te oefenen is natuurlijk echte warme mensenhuid. Als je vrienden hebt die je kunt overhalen om een tattoo van jou te accepteren, krijg je een feeling hoe werken op echte huid is. Wees er zeker van dat je voldoende vaardigheid hebt om een mooie tattoo te zetten. Anders kan dat het einde van je vriendschap betekenen.

Een leerwerkplek bij een tattoo artist regelen?

Als je voldoende op nephuid hebt geoefend, dan is de logische volgende stap om leerling te worden bij een bestaande tattoo shop. De allerbeste manier om bij een tattoo shop binnen te komen voor een leerplek, is door een fantastisch portfolio te laten zien. De eigenaar kan zo snel inschatten op welk niveau jij zit, en jou je de kans geven om eenvoudige tattoos te zetten bij klanten.

Tattoo artists zitten soms wel en soms niet te wachten op een leerling. Je moet bedenken dat iemand begeleiden en laten oefenen tijd en geld van een tattooshop kost. Ze willen dus zeker weten dat jij die investering waard bent, en er op een of andere manier zelf ook iets aan hebben. Als leerling bij een tattooshop zal je daarom ook veel stomme klusjes verrichten, zoals koffie zetten, de vloer dweilen en materiaal steriliseren. In ruil daarvoor krijg je de gelegenheid om mee te kijken met werkende artists. Ook leer je heel veel over de praktijk van een tattooshop runnen, zie je hele inspirerende tattoos en portfolio’s, en kom je erachter welke stijlen tatoeages op dit moment populair zijn. Allemaal erg nuttige informatie om te hebben dus.

Het hangt een beetje van jouw niveau af hoe lang je leerling blijft bij de shop. Als je nog veel moet bijleren, kan dit proces wel een paar jaar duren. Zorg dat je een bron van inkomsten hebt naast je opleiding. Als je gedisciplineerd blijft oefenen op je vaardigheden, en laat zien dat je een goede mentaliteit hebt, dan heb je een kans dat je vast bij de tattoo shop mag komen werken. Of in het slechtste geval: dat je alle ontbrekende vaardigheden bijleert die je nodig hebt om zelf een eigen shop te openen.